Ünlü Stratejist Bloomberg’e Konuştu: Bitcoin’de Bu Hafta Beklentiler Ne Yönde?

2 years ago 86

Kripto para piyasasının değeri 1 trilyon doların altına düşerken, satış baskısı bir kez daha boy göstermeye başladı.

Fed ve SEC Faktörleri: Bitcoin, Hala Tehlikeli Sularda

Bugün erken saatlerde, Bitcoin (BTC) bir haftanın en düşük seviyesine geriledi. BTC, an itibariyle  21.090 dolardan işlem görüyor. Bitcoin, 200 haftalık hareketli ortalamasının üzerinde haftalık kapanış yapamadığı ve bu nedenle kritik direnci desteğe çeviremediği için bir kez daha satış baskısı altına giriyor. Ortaya çıkan düzeltme, Bitcoin'in toparlanmasına engel oldu ve BTC fiyatının bir kez daha 20.000 dolar seviyelerinin altına düşebileceği ihtimalini artırdı. Bloomberg TV'ye konuşan Fairlead Strategies'in kurucu ortağı Katie Stockton şunları söyledi:

Geçtiğimiz birkaç hafta içinde biraz istikrar kazandık. Bu durum, yatırımcılara belki de BTC'de dip seviyeyi gördüğümüzde dair güven verdi. Ancak, yaşanan düzeltmeler ve satış baskısı,Bitcoin'in hala tehlikeli sularda olduğunu ortaya koyuyor.

Tüm gözler, şu anda küresel ekonomideki gelişmelerde. Fed'in bu hafta yapacağı faiz artırımı, piyasasının kaderini belirlemede bir kez daha söz sahibi olacak.  Sektördeki uzmanlara göre, Fed'in bu hafta 75 baz puanlık bir faiz artırımı açıklaması bekleniyor. Ancak, Haziran ayı enflasyon rakamlarının beklenenden yüksek gelmesiyle 100 baz puanlık bir artış için de olasılık var. Ayrıca, şu anda kripto para sektörüne yönelik artan bir düzenleyici inceleme var. SEC, kripto piyasası çöküşünün ve önde gelen şirketlerin iflaslarının ardından önlemleri artırdı. SEC ayrıca, menkul kıymet niteliği taşıyan tokenlerin listelendiği iddiasıyla kripto para borsası Coinbase'e de araştırma başlattı.

Volatilite, Devam Edecek

Analitlere göre, bu koşullar altında, kripto para piyasasının volatil fiyat hareketine devam etmesi muhtemel. Popüler analist Rekt Capital, şunları söyledi:

Geçen haftaki güçlü bir haftanın ardından,  BTC, ETH ve birçok altcoin küçük oranda bir geri çekilmeye hazır görünüyor. Birçok altcoin, kısa vadede sağlıklı bir düzeltme yaşayabilir. Bu noktasa önceki destek seviyelerinin yeniden test edilmesi olası görünüyor.

Bitcoin için 20.000 dolar şu an için çok önemli bir destek seviyesi olmaya devam ediyor. Uzmanlara göre, BTC'nin yeniden ivme kazanması için makroekonomik şartların değişmesi gerekiyor.

Read Entire Article