Ünlü Teknoloji Devinden Yeni Hamle: Blockhain Tabanlı Bu Teknoloji Neler Getirecek?

2 years ago 124

Vodafone, blockchain tabanlı yeni hamlesi nesnelerin ekonomisi platformunu başlatıyor. Bu yeni teknolojiye göre insan müdahalesi olmaksızın teknolojiye bağlı olan cihazların müşteriler adına otomatik işlemler gerçekleştirmesi planlanıyor.

Vodafone, hali hazırda blockchain tabanlı nesnelerin interneti platformunun gücünden yararlanan Digital Assest Broker adlı platformla iş birliği yapıyor ve bu platform, Vodafone müşterilerine nesnelerin ekonomisini sunmaya yardımcı olacak.

Kendi Kendini Yöneten Cihazlar

Günümüzde kullandığımız çoğu cihaz ve sensor, internet üzerinden bilgi alışverişi sağlıyor ve dolayısıyla onları internet üzerinden yönetmemiz imkanlı oluyor. Ancak Vodafone’un blockchain tabanlı getirdiği bu hizmet sayesinde bunun bir tık ötesine geçiyor. Vodafone, bu teknoloji sayesinde bağlı olan cihazların ve akıllı ev eşyalarının kullanıcıların müdahalesi olmadan sorunsuz ve güvenli bir şekilde çalışmasına olanak sağlıyor.

Bu teknoloji sayesinde, her cihazın kendi benzersiz bir dijital kimliği olması planlanıyor. Sonrasında ise mobil sim kart tarafından güvence altına alınan cüzdan ve ödeme teknolojisini kullanarak kullanıcılar, cihazlarla iletişim kurabilecek ve işlem yapabilecek.

Daha Fazla Yenilik Gelebilir

Bu proje, bütünüyle blockchain teknolojisi üzerinde olmasıyla güvence altına alınmış oluyor ve kullanıcılarına Vodafone DAB’ye bağlı doğrulanmış cihazlar, şifreli bağlantılarla otomatik işlemler için güvenli bir yol sunuyor. Vodafone Baş Teknoloji Sorumlusu Johan Wibergh konu hakkında şunları söylüyor:

“Avrupa ve Afrika’daki müşterilerimiz için şirket içi yeni ve ölçekli platformlar inşa ediyoruz. En son platformumuz olan bu teknolojinin, gündelik hayatta kullandığımız nesnelerin ve cihazların bizim adımıza pazarlık yapabileceği, hizmetleri satın alabileceği ve satabileceği yeni bir teknoloji olan Nesnelerin Ekonomisini yönlendirmesini hedefliyoruz. Ortaklıkları hızla genişletmek nihai amacımız ve ekosistemdeki diğer yeni özellikleri ve ödeme planlarını içerecek şekilde projeyi geliştirmek için diğer birçok şirketle aktif olarak konuşuyoruz.”

Bu teknolojiyle beraber kullanıcılar artık gündelik olarak zaman ayırdıkları birçok cihazın kontrolünü direkt olarak cihazlara bırakıp hem zamandan hem de iş yükünden kar edebilir. Böylece insanlar, yaşam kalitesini de arttırabilir.

Read Entire Article