Ünlü Yatırım Şirketinden Önemli Hamle! Kripto Para Sektörüne Giriş Yaptı

2 years ago 88

Dünyanın en büyük ve en eski hedge fon şirketlerinden biri olan Tiger Global, kripto para piyasasına giriş yaptı ve ilk kez aktif olarak kripto para ticareti yapmaya başladı. İşte detaylar…

Ünlü Yatırım Şirketi Kriptoya Adım Attı

Dünyanın en büyük ve en eski hedge fon şirketlerinden biri olan Tiger Global, gelişen kripto para sektöründe kendine yer edinmek için çalışmalara başladı. Öyle ki şirket, kripto para piyasasında giderek artan sayıda üst düzey varlık yöneticisine katıldı.

Kaynaklara göre Tiger Global,  son aylarda kripto para birimlerine yatırım yapmaya başladığını açıkladı.

Hassas iş anlaşmalarını tartışmak için kaynakların anonimliği korunurken, riskten korunma fonları ve risk sermayesi araçları genelinde 90 milyar dolarlık varlığa sahip olan Tiger’ın bir temsilcisi bu konu hakkında açıklama yapmaktan kaçındı.

Tiger’ın özel kripto oyunlarının başarısı göz önüne alındığında, kripto para ticareti, New York merkezli firma için büyük bir büyüme alanı olabilir. Göstergeler, Tiger’ın, en büyük emeklilik fonları ve bağışlarından bazıları da dahil olmak üzere kurumsal sınırlı ortakları, portföylerinde temel bir konum olarak dijital varlıklara yavaş yavaş ısındığı için bu alana yöneldiğini gösteriyor.

Bir kaynak, bu konu hakkında şu açıklamalarda bulundu;

“Tiger acele etmiyor, ancak daha önce harekete geçmemiş olmaları gerçekten şaşırtıcı. Kripto para piyasasını anlamak için kesinlikle bağlantıları var. Bu sadece ticaret için doğru insanları getirme meselesi.”

Tiger’ın amiral gemisi fonu aracılığıyla dijital varlıklarla mı uğraştığı yoksa firmanın doğrudan kripto ticareti yapmak için araçlar kurmayı düşünüp düşünmediği henüz belli değil.

Ancak bu duruş, Tiger’ı daha önce Blockworks‘ün ilk kripto fonu için yüz milyonlarca dolar toplamaya hazır olduğunu bildirdiği Brevan Howard da dahil olmak üzere akranlarıyla aynı hizaya getirecek.

Kurucu Chase Coleman tarafından yönetilen Tiger’ın amiral gemisi fonu, hisse senetleri üzerinde temel, uzun ve kısa vadeli yatırımlar yapmaya odaklanıyor.

Web3 ve DeFi’ye de Yatırım Yaptı

Tiger Global, Bitcoin ve Ethereum gibi en popüler kripto para birimlerini keşfetmeye ek olarak, şirket Web3’ün yatırım beklentilerini araştırırken Filecoin de dahil olmak üzere merkezi olmayan finans (DeFi) protokollerine yatırım yaptı.

Coingecko’ya göre piyasa değeri sadece 3 milyar dolar olan Filecoin, ağ için depolama alanı sağlayan kullanıcılara token veriyor. Amacı, Creative Commons varlıkları ve geçmiş kayıtları da dahil olmak üzere blok zinciri teknolojisi aracılığıyla endekslenebilir ve aranabilir bir dizi veriyi bir araya getirmektir.

Önde gelen yatırım şirketi ayrıca bugüne kadar Blockdaemon, BlockFi, FTX, Livepeer, Moonpay ve TRM Labs dahil olmak üzere düzinelerce kripto girişimine destek verdi.

Read Entire Article