Ünlü Yatırım Uzmanı CNBC’ye Konuştu: Bitcoin’de Bu Senaryoya Hazır Olun!

2 years ago 81

CNBC'nin "Fast Money" isimil programına konuk olan yatırım şirketi RiskReversal Advisors'ın başkanı Dan Nathan, Bitcoin (BTC) fiyatına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fed, Belirleyice Faktör! Umutlar, 2023'e Kaldı!

Analiste göre, Bitcoin'in yeniden eski parlak günlerine dönebilmesi için Fed'in para politikasınından geri adım atması gerekiyor. Ne yazık ki, Nathan 2022'de böyle bir senaryonun gerçekleşmesnin mümkün olmadığını iddia etti. Bu haftanın başlarında Wall Street Journal, Fed'in 75 baz puanlık bir faiz artırımı daha uygulama niyetinde olduğunu bildirdi. Fed Başkanı Jerome Powell, Ağustos ayı sonlarında yaptığı  Jackson Hole konuşmasında, merkez bankasının niceliksel sıkılaştırma politikasından vazgeçmeyeceğini açıkça belirtti.

Fed, yüksek enflasyonu dizginlememek için 1980'lerden bu yana en hızlı şekilde faiz oranlarını artırıyor. Nathan ayrıca, Bitcoin Dominance oranının son 4 yıl içindeki en düşük seviyesine düştüğünü ve bunun piyasa için iyi bir gelişme olmadığını vurguladı. Ethereum (ETH) Merge güncellemesi için gün sayarken, Cardano (ADA) da Vasil Hard Fok için kolları sıvadı. Uzmanlara göre, önde gelen iki altcoin projesi yatırımcının odak noktası olmayı başardı. Nathana ayrıca, Bitcoin'in sıradan bir hisse senedi gibi işlem gördüğünü, bu nedenle BTC savunucularının yeni bir anlatı oluşturmakta zorlanacağını söylüyor.

Risk, Devam Ediyor!

Bitcoin'in performansı, bu yaz yatırımcıları büyük hayal kırıklığına uğrattı. Kripto para piyasasında meydana gelen krizler, iflaslar ve çöküşler felaketten başka bir şey değildi. Haziran ayında, Bitcoin, on yıldan fazla bir süre içinde en kötü ayını kaydetti ve yüzde 37,3'ten fazla düştü. BTC, Temmuz ayında %17.9 artışla hafif bir toparlanma kaydetti. Ancak, daha sonra bu kazanımların neredeyse tamamı buhar oldu. Tarihsel olarak uğursuz bir bir ay olan Eylül de beklenildiği gibi iyi gitmiyor. Çarşamba günü, Bitcoin fiyatı 18.540 dolara düştü ve 2022'nin en düşük seviyesine çok yaklaştı. BTC, bu sene 17.500 dolara kadar geriledi.

Birkaç ekonomist yatırımcıları kripto paraladaki düşüşün sürebileceği konusunda uyardı. Yatırım uzmanı ve analist Craig Erlama göre, bugün piyasada meydana gelen çöküş riskin hala bitmediğini ve BTC’nin dip seviyeyi görmediğinin işareti olabilir. Küresel ekonomideki belirsizleğe ve kripto sektörünün içinde bulunduğu zor döneme dikkat çeken stratejist, orta vadede tatmin edici bir toparlanma meydana gelmeyeceğini vurguladı.

Read Entire Article