Ünlü Yatırım Uzmanından Kritik Bitcoin ve Borsa Yorumu: Eninde Sonunda!

2 years ago 93

Bitcoin (BTC), durgun bir fiyat hareketi sergilerken, analistler kalıcı bir toparlanma için gerekli olan unsurlara ışık tutuyorlar.

Bitcoin Fiyatını, Makroekonomi ve Hisse Senetleri Belirliyor

Yatırım şirketi Capriole Fund'ın kurucusu Charles Edwards, Bitcoin'in (BTC) hisse senetlerinden ayrılacağını ve muhtemelen daha iyi performans göstereceğini açıkladı. Uzmana göre, mevcut makroekonomik koşullar sırasında korelasyon bozulursa, BTC bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak itibarını geri kazanabilir. Sonuç olarak BTC, önemli oranda yükseliş kaydedebilir. Önde gelen raporlar, yakın zamanda Bitcoin'in borsayı sıkı bir şekilde takip ettiğini bildirirken, uzmanlar BTC'nin bu riskli korelasyona ne zaman son verebileceğine odaklanıyor. Coinbase raporuna göre, kripto piyasası ve geleneksel finans piyasası 2020'de giderek daha fazla korelasyon ortaya koydu. Pandeminin başlangıcından bu yana kripto para piyasası katlanarak büyüdü. Bu süre zarfında borsa ile de giderek daha fazla uyum içerisinde oldu.

Coinbase'e göre, kripto paralar petrol ve teknoloji hisse senetlerine çok benzer bir risk profili oluşturuyor. Bitcoin ve Ethereum, 2019'da borsa ile ilişkili değilken 2022'de güçlü bir korelasyona sahip oldu. Bu endeks, beta 2'de bulunuyor. Beta, bir varlığın borsa ile ne kadar güçlü bir şekilde birleştiğinin bir ölçüsüdür. 2'lik bir beta, borsa yükseldiğinde veya düştüğünde, Bitcoin ve Ethereum'un iki katı kadar yükseldiği veya düştüğü anlamına gelir. Arcane araştırması, teknoloji odaklı NASDAQ %22 düşerken, BTC'nin aynı dönemde %51 düştüğüne dikkat çekti. Coinbase, ayı piyasası sırasında kripto para fiyatlarındaki düşüşü makro ekonomik koşullara bağladı. Sektördeki sorunlar ise bu süreçte küçük bir rol oynadı.

Korelasyon, Ne Zaman Sona Erecek?

Kripto veri şirketi 21Shares tarafından yayınlanan rapor, Bitcoin ile hisse senetleri arasındaki ilişkinin geçici olduğunu ortaya koydu. Bloomberg tarafından yayınlanan yakın tarihli bir rapor ise BTC ve NASDAQ arasındaki 40 günlük korelasyon katsayısının yılın en düşük noktasında olduğunu vurguladı. Bridgewater Associates raporuna atıfta bulunan Edwards, altının yüksek enflasyon sırasında en iyi varlık olduğunu açıkladı.

Birçok uzman, Bitcoin'i altın gibi bir enflasyon koruması olarak görüyor. Normal ekonomik koşullarla Edwards, Bitcoin'in altının yerini alabileceğine ve hisse senetlerinden daha iyi performans gösterebileceğine inanıyor. CNBC ile yaptığı bir röportajda Cumberland'dan Chris Zuehlke, Bitcoin NASDAQ'ı takip ederken makro ekonomik öngörülebilirlik olduğunda hisse senetlerinden ayrıldığını açıkladı.

Read Entire Article