Ünlü Yazar Robert Kiyosaki: Finansal Çöküşün En İyi Savunması Bitcoin!

2 years ago 86

Popüler finans kitabı Rich Dad Poor Dad'in yazarı Robert Kiyosaki, Bitcoin (BTC) ve değerli metaller üzerinde etkileri olacağını düşündüğü büyük bir finansal çöküş konusunda uyarıda bulundu.

FED Faiz Kararı

Robert Kiyosaki Twitter üzerinden 2,1 milyon takipçisine, 1990'lı yıllardan bu yana en büyük finansal felaketin, ABD’nin “sorumsuz” para politikaları nedeniyle hazırlanmakta olduğunu ileri sürdü. Uzman isim açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Kitaplarımda uyarmıştım, en büyük çöküş 1990'lı yıllardan beri yaşanıyor. Federal Rezerv, sorunları çözmek yerine yanlış para politikaları izledi. Her şey çöküyor. Dev bir çöküşte nihai varlığınız, finansal bilgeliğiniz.

Uzman isim ABD'de makul olmayan miktarda borçlanmayla başlayan ve USD'nin değer kaybetmesiyle biten para politikasının kısır döngüsü olarak gördüğü durumu detaylandırıyor. Ayrıca Kiyosaki, mevcut ekonomik şartlara yönelik en iyi savunmanın Bitcoin, altın ve gümüş olduğunu ileri sürerek şunları söyledi:

1. ABD çok borçlanıyor. 2. ABD faiz oranlarını düşük tutuyor. 3. Düşük faiz oranları, ABD'yi daha fazla ABD Tahvili satın almak için daha fazla dolar borçlanmaya zorluyor. Ayrıca faiz oranlarını yükseltmeye zorlamak ABD dolarını öldürüyor. Mevcut koşullarda yapılacak en doğru hareket altın-Gümüş-Bitcoin almaktır.

Bitcoin Yorumu

Bununla birlikte Robert Kiyosaki yakın tarihli bir röportajda, daha fazla BTC satın almak için bir Bitcoin çöküşünü beklediğini ve lider kripto para birimi konusunda genel olarak yükseliş beklentilerinin olduğunu öne sürerek konu hakkında şunları vurguladı:

Blockchain konusunda çok iyimserim ve ciddi yükselişler geçiyorum. Bu yüzden Bitcoin 1.000 dolara düşerse yeni alımlar yaparım, ancak 25.000 dolara çıkarsa artık satın almayacağım… 2000 yılında altının ons başına 300 dolar olduğunu hatırlıyorum. Satın almadan önce ons başına 3.000 dolar veya 30.000 dolara çıkmasını bekleyebilirsiniz, aptal insanlar bunu yapar. Piyasanın tepesinden satın alırlar.

Hepsi aptallar gibi atlıyorlar. Gayrimenkulde olduğu gibi bir sonraki kazayı bekliyorum. Emlak şu anda çöküyor ve bu konuda çok heyecanlanıyorum, her şey satışa çıkıyor… Bireysel ödemek istemiyorum, toptan ödemek istiyorum. Bu ortak kapitalizmdir.

Read Entire Article