USDT Güvenli Mi? Şeffaflıktan Neden Kaçıyor? Şok İddialar!

1 year ago 75

2022 yılında kripto paraları etkileyen o kadar büyük olaylarla yaşadık ki, bir sonraki daha büyük gelişme Tether olurdu. En büyük ikinci borsa kullanıcılarını dolandırdı ve iflas etti. Ronin gibi onlarca proje hacklendi milyarlarca dolar çalındı. Fed tarihinde nadir görülür biçimde faiz artışlarına gitti. Daha kötü ne olabilir derken yatırımcıların sanırım dilini tutması gerekiyor. Bugünlerde Tether hakkındaki FUD arttı. USDT kullanmayan var mı? Yatırımcılar halen stablecoin olarak en yoğun biçimde USDT kullanıyor.

USDT Güvenli Mi?

On milyarlarca dolarlık USDT dolaşımda ve dikkat ederseniz en yoğun paritelerin USDT de olduğunu görürsünüz. Yıllardır kripto para yatırımcıları USDT = USD olarak gördü. Ancak Çin’in Evergrande sallantısından tutun, LUNA çöküşüne kadar her büyük olayda oklar elinde sonunda Tether’a yöneldi. Bu ciddi bir risk.

Yakın tarihli bir rapora göre, USDT stablecoin'i çıkaran Tether, kendi coinlerini nakit karşılığında satmak yerine müşterilerine giderek daha fazla borç veriyor. Ayrıca, kripto devinin stablecoin ile verilen kredilerini ifşa etmediği ve Tether'in şeffaflık için USDT rezervlerinin tamamını neden yayınlamadığına dair endişeleri artırdığı belirtiliyor. Bu raporlar tehlikeli, CoinDesk’in Alameda rezerv raporu 10 günde en büyük ikinci borsayı yerle bir etti.

USDT Açıklaması

Bu ayın başlarında en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX'in 11. Bölüm iflas başvurusunda bulunması bu korkuların artmasına neden oldu. Piyasada yaşanan düşüşün Tether'in teminatını zayıflatmış olabileceğine inanılıyor. Tether'in kurucu ortağı Reeve Collins, CNBC'nin SquawkBox programının son bölümünde iddialara yanıt verdi.

Reeve savunmasında, şirketin rezerv kanıtlarını resmi web sitesinde yayınladığını ve herkesin bunları kontrol edip doğrulayabileceğini belirtti. Ayrıca Tether, hükümet yetkililerinin fonların nasıl yönetildiğini ve yatırım yapıldığını anlamaları için birkaç ayda bir denetime tabi tutulduğunu açıkladı. Şimdilik acil ihtiyaç ABD’nin stablecoin ihraççısı şirketleri acil olarak regüle etmesidir. Hatta daha önce bahsedilen bankalarla bazı yönlerde aynı sorumluluğa sahip olma durumu şu an herkese mantıklı gelmeye başladı. Riskli kredilerle sunulan yüksek kripto faiz oranlarının endüstriye ne gibi zararlar verebildiğini anlayacak kadar acı şeyler yaşadık.

Tether son duyurusunda ticari kağıtlardaki varlıklarını sıfırladığını ve rezervlerinde tamamen ABD Tahvil ve bonoları tuttuğunu açıkladı. Şirket 2022 yılında BDO tarafından yapılan 2 denetimden geçti.

Read Entire Article