Uzman Analist Uyardı: Bitcoin (BTC) Grafiklerinde Kabus Yapı!

2 years ago 95

Popüler bir kripto para analisti, Bitcoin'in (BTC) yatırımcılara uykusuz geceler yaşatabilecek bir yapı oluşturduğunu ileri sürdü.

Bitcoin'de Konsolidasyon

Inmortal takma adlı bir kripto para analisti Twitter üzerinden 174.000 takipçisine lider kripto para birimi Bitcoin'in son zamanlarda uzun bir konsolidasyon modeli içerisinde bulunduğunu belirterek açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Son zamanlarda birçok Bitcoin yatırımcısının kabuslarına sebep olacak bir yapı var. Yaptım incelemeler sonucunda kripto para biriminin fiyatında kısa bir ralli sonrasında daha derin bir düşüş olacağının ön görüyorum.

Kripto para piyasalarının amiral gemisi Bitcoin’in grafiğindeki yapının çok yaygın hale geldiğini, bunun sebebi olarak ise içinde bulunduğumuz ayı piyasasında çoğu insanın trende karşı ticaret yaptığını ileri sürdü. Ayrıca fiyatın yükselmemesinin temel nedeni olarak Bitcoin’de yaşanan düşüş esnasında bir talep olmadığını ve bu yüzden orta seviye yatırımcıların boğa tuzağına düştüğünü ve sonunda tasfiye olmalarına sebep olduğunu belirtti. Kıdemli analist açıklamalarında şunları söyledi:

Bitcoin’in fiyatında değer kaybı yaşanırken, düşüşü durduracak bir alt yapı gibi görünen yeterli bir likiditeye sahip bazı alanlar bulunuyor. Ardından fiyatta yaşanan küçük çaplı yükseliş sebebiyle insanlar FOMO ile satın almalar gerçekleştiriyor. Ancak bu noktalar büyük oyuncular için bir çıkış kapısı. Ayrıca yükseliş trendini sürdürmek için yeni yatırımcı ve gerçek talep yok, bu nedenle fiyat ilk direnç seviyesinde satıyor ve yeni dipler yapıyor.

FOMO'ya Dikkat

Inmortal daha sonra takipçilerine bu piyasa yapısında nasıl hareket edebilecekleri konusunda uyarılarda bulunarak şu ifadelere yer verdi:

Bu yapının ilk kısmı düşük seviyelerde, ancak en önemli nokta bundan sonra oluşan fiyat artışı çünkü sıkıcı bir konsolidasyonun ardından ortalama yatırımcıların FOMO'ya gireceği ve büyük oyuncuların onları soldurup satacağı seviye gelecek…

Kıdemli analist  tıpkı diğer piyasa yapıları gibi, bu yapının da daha sık tekrarlandığında ve daha fazla insan bunu fark ettiğinde değişeceğini belirtti.
Read Entire Article