Uzman Görüşü: Bitcoin’in Bir Sonraki Hamlesi İçin Gözünüz Bu Grafikte Olsun!

2 years ago 103

Bitcoin (BTC), 20.000 doların altında işlem görmeye devam ederken, analistler kalıcı bir toparlanma için gerekli olan unsurlara ışık tutuyorlar.

Nasdaq Grafiği, Tüm Hikayeyi Anlatıyor

Kripto para piyasasında meydana gelen son düşüşler, birçok yatırımcıyı sarstı. Yüksek enflasyon endişesi ve faiz artırımlarına bir de niceliksel sıkılaştırma eklenince, yatırımcılar risk teşkil eden varlıklardan uzaklaşmaya başladı. Bu noktada, Bitcoin (BTC) ve hisse senetleri büyük darbe aldı. Fed, bu hafta yaptığı açıklamalarda mevcut para politikasını devam ettireceğinin sinyallerini verirken yüksek enflasyonu en büyük tehdit olarak nitelendirdi. ABD'nin gündeminde ise resesyon riski var. Yavaşlayan ekonomik büyüme konusunda endişeler artarken, birçok kurum resesyon tehlikesini dile getirdi. Enerji fiyatları yüksek seyrederken, Rusya ve Batı arasındaki gerginlik giderek daha da derinleşiyor. Bu bağlamda, Bitcoin fiyatı daha da düşük seviyelere gerileyebilir.

Bitcoin fiyatı ve Nasdaq arasındaki korelasyonu gösteren yukarıdaki  grafiğe dikkat çeken, FXStreet analistlerinden Giles Coghlan ilginç bir noktaya odaklanıyor. Bu korelasyonun neden bu kadar yüksek olduğunu açıklayan analist, BTC'nin artık küresel çapta hisse senetleri ile gruplandırıldığı gerçeğini ortaya koyuyor Dolayısıyla, makroekonomik koşullar teknoloji hisse sentlerini satmayu gerektirdiğinde, yatırımcı Bitcoin'lerini de satıyor. Birçok BTC yatırımcısının büyük balinalar olduğunu hatırlamakta fayda var.

Fed, Hala Belirleyici Faktör

Analiste göre, bu durumda, BTC'nin tam olarak hangi yöne gideceği veya kalıcı olarak toparalanıp toparlanmayacağını anlamak için hisse senetlerini takip etmemiz gerek. Peki, hisse senetleri ne zaman toparlanacak? Bu, büyük olasılıkla, Federal Rezerv'in faiz artırımlarını durduracağını an olacaktır. Dolayısıyla, BTC için bir sonraki yönün ne olacağını merak ediyorsanız, Nasdaq'ı izlemek bu yüksek korelasyon devam ettiği sürece güvenilir bir rehber olabilir.

BTC, son birkaç ayda riskli teknoloji hisselerine benzer şekilde işlem gördü ve bu yıl yaklaşık %58 değer kaybetti. Three Arrows Capital, Celsius ve Terra gibi krizler de piyasadaki kaosu tetikleyen diğer unsunlar oldu. Bitcoin’in son yedi aydaki düşüş eğilimi, geçen ay Terra LUNA ve UST  çöküşüyle ​​birleşti ve piyasadan bir gecede 40 milyar dolar buhar oldu. Uzmanlar, diğer birkaç merkeziyetsiz finans projesinin de son aylarda ciddi kayıplara uğramasıyla, kripto para piyasasındaki düşüşün derinleşebileceği konusunda uyarıyor.

Read Entire Article