Uzman İsim, SEC Başkanı Gary Gensler’a Ateş Püskürdü: Kripto Para Hamleleri Yanlış!

1 year ago 84

ABD Kongre Üyesi Tom Emmer kripto-kritik milletvekillerinin ve düzenleyicilerin yalnızca ülkenin finansal sistemi üzerindeki kontrollerini sürdürmek istediklerini belirtti.

Kripto Para Çalışmaları!

House Majority Whip ve bir kripto para destekçisi olan Tom Emmer, Laura Shin ile yaptığı yeni bir röportajda kripto para birimlerinin partizan bir mesele olmaması gerektiğini ileri sürdü. Kripto para eleştirmeni Senatör Elizabeth Warren'ı (D-Massachusetts) hakkında açıklamalarda bulunan uzman isim şunları söyledi:

Elizabeth Warren, merkez bankalarını sevmiyor olabilir ama tasarımı seviyor. Nihai olarak bankaların özel sektöre ait değil, bir kamu hizmeti, bir devlet kuruluşu olmasını istediğine inanıyorum. Ancak bu kısım bir yana, umutsuzca merkez bankacılığının getirdiği merkezileşme ve kontrolü elinde tutmak istiyor. Merkez bankacılığına karşı olmasam da bunun önemli bir işleve hizmet ettiğini düşünüyorum ve bence her zaman alıştığımız geleneksel iki kademeli bankacılık sistemine sahip olacağız. Dijital varlıklar ve kripto para hakkında konuştuğunuzda, onu durduramazlar. Çin madenciliği tamamen yasakladığında bunu durduramıyorsa ki bunu tam olarak başaramadılar, hala özgürlüğü uygulayan ülke ne yapacak sence?

Gensler Yorumu!

Elizabeth Warren, son yıllarda kara para aklamayı mümkün kıldığını savunarak kripto para endüstrisini hedef aldı. 2022'de Hazine Bakanlığını "kriptoyu dizginlemek" için elinden gelen her şeyi yapmaya çağırdı. Geçen ay, Binance CEO'su Changpeng Zhao ve Binance'e hitaben açık bir mektup gönderdi. Ayrıca Brian Shroder, borsayı kara para aklamayı önleme yasalarının, menkul kıymetler yasalarının ve bilgi raporlama gerekliliklerinin uygulanmasından kaçmakla suçladı. Tom Emmer, son röportajında, "Warren öğrencisi" olarak adlandırdığı Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler'ı da eleştirdi. Tanınan isim açıklamalarında şunları söyledi:

Bu adam bence kötü niyetli bir düzenleyici. Gerçekten kötü oyuncuları tamamen kaçırırken, kripto topluluğunu körü körüne yaptırım eylemleriyle püskürtüyor. Ve insanlar 'Biz ne yapıyoruz?' diye soruyor. Davranışlarının ne kadar ikiyüzlü olduğunu göstermek için ikiyüzlülük sirenini yükseltmeye devam edeceğiz.

SEC, San Francisco ödeme şirketinin XRP'yi yıllarca kayıtsız bir menkul kıymet olarak sattığını iddia ederek Aralık 2020'de Ripple'a dava açmıştı. Yüksek profilli mahkeme davası devam ediyor. Geçen ay düzenleyici kurum, ABD'nin önde gelen kripto borsası Coinbase'e bir Wells Bildirimi göndererek, menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla şirkete karşı bir icra davası açılmasını tavsiye etmek için bir "ön karar" verdiğini belirtti. Ek olarak, Gensler son zamanlarda Bitcoin (BTC)  dışındaki tüm kripto varlıkların menkul kıymet olduğunu savundu.

Read Entire Article