Uzman İsimden Bitcoin İçin Şok İddialar: Tarih Tekerrür Edecek Mi?

2 years ago 98

Efsanevi kripto para analisti, 2015 ve 2018 yıllarında yaşanan ayı sezonunda Bitcoin’in (BTC) performansına dayanarak lider kripto para biriminin dip seviyelerine gelinip gelinmediğini takipçileriyle paylaştı.

Bitcoin'in Aşırı Satım Bölgesi

Popüler kripto para analisti Rekt Capital, Twitter üzerinden 322.100 takipçisine, aşırı satım sinyallerine rağmen Bitcoin'in dalgalı bir hareket izlemeye devam edeceğine inandığını belirtti. Kıdemli analist açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

 Bitcoin’in fiyatında ki yatay seyir bir süre daha devam edebilir. Ancak bu durum kripto para birimi için aşırı satım bölgesinde olduğunu öne süren birçok veri bilimi modelinin sonuçlarını değiştirmiyor.

Rekt Capital ayrıca açıklamalarında Bitcoin’in aylık göreli güç endeksinin (RSI), şu anda 2015 ve 2018 ayı sezonu piyasalarının en düşük seviyelerinin altına gerilediğini belirtti. Göreceli güç endeksi, yatırımcılar tarafından bir kripto para biriminin trendinin momentumunu ölçmek için kullanılan bir göstergedir. Düşen bir RSI, güçlü bir düşüş momentumu olduğunu gösteriyor. Popüler analist Bitcoin’in RSI’sı hakkında şunları söyledi:

Bitcoin aylık RSI’sı bu ay yükseldi. Ancak bu yükseliş, 2015 ve 2018 ayı sezonu piyasasının diplerine ev sahipliği yapan alanın yeni bir direnç bölgesine dönüşme ihtimali var.

"Bitcoin İçin Dip Seviye"

Öte yandan kıdemli analist Rekt Capital, lider kripto para birimi Bitcoin’in tarihi bir düşüşe tanık olması için birkaç ay olabileceğini iddia etti. Analist Bitcoin’in dip seviyeleri hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Bitcoin’in bir sonraki ödül yarılanmasına yaklaşık 650 günü var. Tarihi verilere bakıldığında BTC, ödül yarılanmalarından yaklaşık 517-547 gün önce dibe vurdu. Tarih tekerrür ederse Bitcoin, yaklaşan Nisan 2024 ödül yarılanmasından 517-547 gün önce dibe vuracaksa, bu 2022 yılının 4. Çeyreğine denk geliyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article