Uzman İsimden Uyarı: Bitcoin ve Altcoin Yatırımcıları Dikkat!

2 years ago 92

Kripto para piyasasında yaşanan son düşüşleri doğru bir şekilde tahmin eden analist Capo, Bitcoin’in (BTC) başka bir düşüş trendine girebileceği konusunda yatırımcıları uyardı. Lider kripto para birimi Bitcoin 18.000 dolarlık seviyenin altına geriledikten sonra son günlerdeki artışı ile 21.000 dolar üzerine yükselmeyi başardı.

“Henüz Alım Yapmıyorum”

Capo Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, Bitcoin’in 20.000 dolar tabanında bir döngüye girmediğini düşündüğünü ve yatırımcıların Twitter’da okudukları ile hamle yapmaması gerektiğini ifade etti. Çünkü analiste göre BTC, Twitter’da bahsedildiği gibi çok iyi bir toparlanma yapmış ve yeniden yükselişe geçmiş gibi görünmüyor.

Capo, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, Bitcoin fiyat grafiklerinde “düşük tepelerin” göründüğünü ve gizli düşüş sapmalarının olduğunu dile getirdi. Buna ek olarak Capo henüz alım yapmadığını da ekledi. Ancak bu noktada Capo’nun analizleri sırasında BTC’nin 21.000 dolar altında olduğunu belirtmek gerekiyor.

Bunlara ek olarak Capo, Mart ayında Bitcoin'in 44.000 dolarlık fiyat seviyesinden %50 düşeceği konusunda uyarmıştı. Ancak analist, Bitcoin’de yaşanacak bir düşüş sonrasında dip seviyenin görüleceğini düşündüğünü de ifade ediyor.

Henüz dip seviyenin gelmediğini ifade eden analist, dip seviyenin yakın olduğunu düşündüğünü dile getiriyor. Buna ek olarak analist, short pozisyonlar için birkaç hafta öncesinin doğru zaman olduğunu şu an için short pozisyonlar açılmaması gerektiğini düşündüğünü belirtiyor.

"16.000 Dolar Hala İhtimal"

Bunların yanında Capo, 16.000 dolarlık fiyat seviyesinin hala ihtimaller dahilinde olduğunu ifade ediyor.

Daha geniş altcoin piyasası söz konusu olduğunda analist, merkezi olmayan borsa SushiSwap'ın (SUSHI) yönetim tokenının bir grafiğini paylaştı ve bunun altcoin’ler hakkında beklentilerini yansıttığını ifade ediyor. Analist altcoin’lerin yakın zamanda yukarı yönlü hamlelere başlayacağını ancak bunun için kısa bir zaman ihtiyaç olduğunu dile getiriyor.

Ayrıca analist piyasada paraboller oluşabileceğini ancak paraboller kırıldıktan sonra düşüşlerin gelebileceğini de ifade ediyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article