Uzman İsimlerden Bitcoin (BTC) Değerlendirmesi: “Ölüm Kalım Seviyesi”

2 years ago 82

Amerikan bağımsız yatırım bankası Piper Sandler Companies'in baş piyasa teknisyeni olan Craig Johnson ve yatırım devi Oanda’nın kıdemli analisti Jeffrey Halley lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) fiyat hareketleri hakkında yorumlarını bildirdi.

Kritik Kapanış Seviyesi

Kasım 2021 tarihinden bu yana düşüş ivmesine yakalanan lider kripto para biriminin, merkez bankasının (FED) para politikalarını sıkılaştırmasıyla derinlik kazanan düşüş etkisini devam ettiriyor. 18 Haziran tarihinde uzun zamanın ardından 17.600 seviyelerine düşen Bitcoin kısa bir sürenin ardından küçük çaplı bir toparlanma yaşadı.

Popüler analist Craig Johnson, Bitcoin’in 26.000 dolar seviyesinin üzerinde gerçekleşen bir kapanış elde etmeyi başarırsa devam eden düşüş trendinin sona ereceğine ileri sürdü. Craig Johnson'a göre yaşanacak böyle bir kapanışın, bir boğa piyasasının başlangıcı olduğunu teyit edecek. Ayrıca kıdemli analist Bitcoin’in hiçbir temeli olmadığı ve bir kurum ya da kuruluşa bağlı olmadığından fiyat tahmininde bulunmanın oldukça zor olduğunu söyledi.

"Ölüm Kalım Seviyesi"

ABD merkezli yatırım şirketi Oanda'nın kıdemli analisti Jeffrey Halley, Bitcoin’in fiyat hareketi için belirlediği birkaç kritik noktayı açıkladı. Kıdemli analist Jeffrey Halley Bitcoin’in “ölüm kalım seviyesi” olarak bahsettiği kritik seviye 17.500 dolar. Analiste göre kripto para biriminin kritik seviye olan 17.500 doların üzerinde tutunması oldukça önemli.

Ayrıca analist kripto para biriminde yaşanılacak olası bir düşüşle fiyatının belirtilen seviyenin altına gerilemesi durumunda bir sonraki destek seviyesi olan 13.900 dolar seviyelerine düşebileceğini belirtti. Ancak boğaların hakimiyeti ele alması durumunda Bitcoin’in fiyatının 25.400 dolar seviyelerine gelebileceği ön görülüyor. Yazı kaleme alındığında Bitcoin 20.483 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article