Uzman İsimlerden Bitcoin (BTC) Yorumu: “Çift Dip Formasyonu Mevcut”

2 years ago 92

Kripto para piyasalarında yaşanan düşüşlerin ardından lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugüne kadar 20.600 dolar seviyesinde bulunan direnç bölgesinin üzerine çıkmak için üç başarısız girişimde bulundu. Analistlere göre Bitcoin şu anda bu girişimin dördüncüsünü yapmak için hazırlanıyor.

Direnç Bölgesi

Kripto para piyasalarının amiral gemisi Bitcoin, 5 Nisan'dan bu yana azalan bir direnç çizgisinin altına düşüyor. 7 Haziran Salı günü bu çizgi bir ret kararı verdi. Ardından 18 Haziran tarihinde Bitcoin’in fiyatı 17.622 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Yaşanan düşüşün ardından Bitcoin’in fiyatı küçük çaplı bir sıçrama yaşadı. Gerçekleşen fiyat artışı ile kripto para birimi bir çift dip formasyonuna benzeyen bir model yarattı. Bu düşüş ile birlikte göreceli güç endeksi de (RSI) daha yüksek bir dip yaparak aşırı satım bölgesinin dışına çıktı. Yukarıda belirtilen azalan direnç çizgisi şu anda 22.000 dolar seviyelerinde ve yukarı yönlü hareket devam ederse bu bölge artışın önünde bir direnç sağlayacağı belirtildi.

"RSI Yükselişi Destekliyor"

Uzman isimler tarafından Bitcoin’in altı saatlik grafiği incelendiğinde, fiyatın bir yükseliş modeli olarak kabul edilen ters bir baş ve omuz oluşturmasının mümkün olduğuna işaret ediyor. Eğer model gerçekleşecek olursa, kripto para birimi sağ omzu tamamladı ve şu anda boyun çizgisinin üzerine çıkma girişiminde bulunuyor. Ayrıca RSI, bu formasyonun oluşmasını destekler nitelikte. Bunun sebebi olarak ise yükseliş eğiliminin oluştuğu ve trend çizgisinin hala bozulmadığı gösteriliyor.

Bununla birlikte analistler tarafından belirtilen desenin üst çizgisini kat eden bir kırılmanın, kripto para biriminin fiyatını 25.000 dolara kadar çıkaracak ve aynı zamanda bahsedilen azalan direnç çizgisinden bir ayrılmaya neden olacaktır. Uzmanlar Bitcoin’in iki saatlik grafiğini ele aldığında, kripto para biriminin azalan direnç çizgisinden çıktığını ve 20.600 dolarlık direnç alanının üzerine çıkmak için üç başarısız girişimde bulunduğunu belirtiyor. Ayrıca RSI 50'nin üzerinde destek buldu ve bu da kısa vadeli eğilimin yükseliş yönünde olduğunu gösteriyor.

Read Entire Article