Uzman Kripto Yorumcusu: Kripto Paralar Bu Tarihte Zirveyi Görecek!

1 year ago 65

Bitcoin fiyatı Ocak ayında başlattığı ralliye ara vermiş gibi görünüyor ve destek seviyelerini kaybediyor. Ancak geçmişte yeterince uzun vadede Bitcoin fiyatının istikrarlı biçimde yükseldiğini gördük. 4 yıllık döngülere sadık kalanlar bunun yine olacağını tahmin ediyor. Peki uzmanların yeni boğa sezonu için hedef tarihi ne?

Bitcoin Boğa Sezonu

Bitcoin fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktığı dönemler boğa sezonu olarak isimlendirilir. Altcoinler bu dönemde yeni zirveler yapar ve önemli bir bölümü onlarca kat değer kazanır. Kripto para yatırımcıları son boğa sezonunun 2021 yılında gördü ve yaklaşık 17 aydır Bitcoin düşüyor

InvestAnswers'ın anonim sunucusu yarım milyon kripto yatırımcısına sonraki boğa sezonu için tüyo verdi. Kripto para yorumcusuna göre Bitcoin fiyatı 2024 yılı Haziran ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacak.

Boğa Sezonu Ne Zaman?

Analiste göre, bu tahmini Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştıktan sonra toparlanması ve ardından çökmesi için önceki döngülerde geçen ortalama süreye dayanıyor. Bu zaman çizelgesini kullanarak, Bitcoin'in mevcut döngüsü sırasında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasına 415 gün kaldığını söylüyor.

Kripto para yorumcusu şunları söyledi;

"Son iki Bitcoin döngüsünün her birinin önceki tüm zamanların en yüksek seviyelerine dönmesi yaklaşık üç yıl sürdü, fena değil. Bayanlar ve baylar, şu anda bu dönemin yarısındayız ve önceki her iki döngüde de piyasa diplerini yeniden test eden fiyat hareketleri görüldü ve bu nedenle, özellikle mevcut makro rüzgarlar göz önüne alındığında, benzer bir senaryoya hazırlanmak en iyisidir.

Asıl ilginç olan, şu anda nerede olduğumuza bakarsanız 545’inci günde olduğumuzu görürsünüz. Ve önceki üç döngünün ortalamasını alırsanız, yeni bir boğa sezonuna ulaşmak için yaklaşık 415 günümüz var.”

Eğer tarih tekerrür ederse haklı çıkabilir. Fakat geçtiğimiz yıl birçok ilkle karşılaşan yatırımcılar bu konuda endişeli. Örneğin önceki boğa sezonu zirvesini destek olarak koruyan Bitcoin fiyatı geçtiğimiz yıl bunu başaramadı.

Fakat kripto analisti farklı düşünüyor ve aşırı iyimser görünüyor. Ona göre Bitcoin oldukça güçlü.

“Bu döngüde birçok farklı şey var. Birincisi, daha hızlı yükseliyoruz. Bitcoin daha hızlı performans gösteriyor. İkincisi, çok fazla ters rüzgârımız var, evet. Ancak bankacılık krizi gibi insanları kripto paralara itebilecek rüzgarlar da var. Yani bu heyecan verici olabilir. Ve tabii ki tüm zamanların en yüksek seviyesine 415 gün kala, benim hesaplamalarıma göre 27 Haziran 2024, yani bir yıldan biraz fazla bir süre sonra."

Read Entire Article