Uzmanlar Açıkladı! Bitcoin’de 21.000 Dolar Seviyesi Mi Görülecek?

2 years ago 89

Uzmanların yaptığı açıklamaya göre Bitcoin'de fiyat sıkışması fiyatı 21.000 doların altına düşebilir. Fiyat son zamanlarda 25.135 dolara ulaştı ve 23.243 dolara kadar geriledi. Düşen fiyat eğilimi, kısa vadeli 21.000-20.000 dolara kadar gerileyebilir.

Kripto Piyasası Korku ve Açgözlülük Endeksi sadece bir haftada 47'den 30'a ve günde 41'den 30'a düştü.

Bitcoin (BTC) 21.000 Dolara Düşebilir

Bitcoin (BTC) fiyatı, faiz oranlarındaki artışlara ve durgunluk korkularına rağmen yükseliş hareketi yaparak 25.000 dolar seviyesinin üzerinde bir ralli yaptı. Bununla birlikte, boğalar canlılıklarını korumaya çalışıyor, buna bağlı olarak fiyatı yükseliş trendinde tutmak için daha fazla güç göstermeleri gerekiyor. Hafif bir satış baskısı, Bitcoin'i 21.000-20.000 dolar aralığına çekerek yükseliş trendini olumsuz etkileyebilir.

Ayrıca, son haftalardaki Bitcoin (BTC) fiyat eğilimi, MVRV 7-günlük Detrend Osilatöründe düşüş eğilimi modeli oluşturdu. Bu durum BTC fiyatının 21.000 doların altına düşebileceği anlamına geliyor olabilir.

Bitcoin (BTC), özellikle Kasım ayından bu yana uzun vadede düşüş eğiliminde. Ancak, fiyat son 1 ayda yukarı yönlü hareket gösterdi. Günlük bir zaman diliminde azalan kanal, BTC fiyatının kanalın üzerine çıkmaya hazırlandığını gösteriyor olabilir, ancak 25.000 dolarlık psikolojik direnç seviyesini hala kıramadı.

Ayrıca, fiyat trendi son zamanlarda 23.243 dolara gerilemenin ardından değişmiş gibi görünüyor. Bitcoin, yaklaşmakta olan fiyat hareketine karar verecek bir kırılım noktasına doğru yol alıyor.

20-EMA (kırmızı), yükseliş momentumunu doğrulamak için 50-EMA'nın (mavi) üzerine çıktı. Ancak, boğalar ivme kazanamadı ve azalıyor gibi görünüyor. 20-EMA tekrar  50-EMA'nın altına düşerse bu durum 21.000 dolar seviyelerini görmemize neden olabilir.

Fiyatı Aşağıya İten Ne?

ABD Federal Rezervi Çarşamba günkü FOMC toplantısında enflasyonu kontrol etmek için faiz oranlarını artırmaya devam etme gereğini doğruladı.

Üst seviyelerdeki kar rezervasyonu satış baskısı yaratıyor olabilir. Kripto analisti Michaël van de Poppe'ye göre, 24.000 dolara doğru yukarı yönlü bir hareketi tetiklemek için 23.7 bin doların üzerine çıkmak çok önemli. Bununla birlikte, 28 bin dolara yukarı yönlü bir hareket için 23 bin doların altında bir yeniden test beklenebilir.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article