Uzmanlar Bitcoin (BTC)’nin 2022’deki Yörüngesi Hakkında Ne Düşünüyor?

2 years ago 86

Kripto para piyasaları uzun bir aranın ardından en yoğun günlerinden birini yaşıyor. Bugün çok sayıda önemli gelişme oldu. Bu gelişmelerin detaylarına internet sitemizin son dakika bölümünden inceleyebilirsiniz. Bitcoin (BTC) yazı hazırlandığı sırada 19.170 dolardan alıcı buluyor. Peki uzmanlar yılın geri kalanı için BTC’nin nasıl bir fiyat yörüngesi izleyeceğini düşünüyor?

Bitcoin (BTC)

Bitcoin bugün oldukça hareketliydi. Aşağıdaki grafikte de gördüğünüz gibi bir yukarı çıktı, bir aşağıya indi. Bugün 18.510 dolarda günlük dibini yapan fiyat 19.464 dolara ulaşarak zirvesini işaretledi. Kabaca 1.000 dolarlık alanda hareket eden BTC fiyatı 10’a yakın kritik gelişmeyi fiyatladığı için çok sık iniş/çıkışlar yaşadı.

Kripto paraların kümülatif değeri 973 milyar dolar seviyelerinde ve Bitcoin dominasyonu tarihinde az görülen 37,7 bölgesinde seyrediyor. ETH ise %20’lik piyasa hakimiyetini koruyor. BTC’nin hakimiyetindeki aşırı düşüş özellikle altcoin yatırımcılarını endişelendirmelidir. Devam eden ayı piyasalarında Bitcoin hakimiyetinin %40 ile %50 arasında bir zirve yapması olası. Bu senaryoda altcoinler için yıkıcı sonuçlar vadediyor. Özellikle ECB ve FED tarafından yapılan açıklamalar küresel enflasyonun risk piyasalarının canını fazlasıyla yakacağına işaret ediyor.

Bitcoin (BTC) Uzman Görüşleri

Bloomberg analisti Mike McGlone, “Bitcoin, hisse senetleri dibe vurduğunda daha iyi performans gösterecek, ancak daha çok altın ve tahvillere dönüşen bir joker kart” dedi. McGlone, son gönderisiyle borsa yönünün ABD Merkez Bankası'nın sıkılaşmasıyla belirleneceğini kaydetti. Ayrıca BTC'nin eğilime meydan okuyabilecek bir joker karakter olarak kaldığını iddia etti. Ek olarak, birçok analist ve yatırımcı McGlone'a inanıyor ve hemfikir. Eğer beklenen 21 Eylül toplantısındaki faiz artışı ise Fed’in 75bp artışı yazı hazırlandığı sırada %84 olarak ölçülüyor. Yani büyük ihtimalle Fed bu ay 75bp artışı yapacak, hatta sonraki toplantıda yapacakları faiz artışını bile daha şimdiden konuşmaya başlayan bir Powell var. Fed başkanı erken gevşemenin çok kötü sonuçları olacağını her fırsatta söylüyor.

Oanda'da analist olan Craig Erlam'a göre, riskten kaçınma bir kez daha piyasaları kasıp kavuruyor. 17.500 dolar civarında olan Haziran dip seviyelerinin bunun altındaki bir sonraki önemli seviye olduğu göz önüne alındığında, şu anda önemli bir ihlal oldukça zararlı olabilir. Craig'in düşüş eğilimi diğer analistler tarafından da paylaşılıyor. AveTrade komisyoncusu analisti Naeem Aslam şöyle diyor:

“Bitcoin’in günlük aralığı büyük ölçüde daraldı ve bu bize büyük bir kapitülasyonun yaklaştığını gösteriyor.”

Analistlerin yüksek fiyat tahminlerine rağmen, BTC'nin kısa vadeli fiyatını tahmin etmenin zor olduğu kanıtlandı. Bununla birlikte, enflasyon yüksek kaldığı ve Federal Rezerv finansal koşulları sıkılaştırmaya devam ettiği sürece, kral kripto paranın baskı altında olması gayet normal olacaktır.

Read Entire Article