Uzmanlar Bloomberg’e Konuştu: Bitcoin’de Kısır Döngü Sona mı Eriyor?

2 years ago 106
 Bitcoin (BTC) Boğa Koşusuna Hazır Mı?
Okuma Süresi: 3 Dakika
Bitcoin (BTC), %5 değer kazanarak 30.000 dolar seviyelerini geçmeyi başardı. Yatırımcıların aklındaki soru ise BTC’nin kısa vadede 35.000 dolara ulaşıp ulaşamayacağı.

Bitcoin-Nasdaq Korelasyonu: Düşüş Devam Edecek

Bitcoin, son zamanlarda Nasdaq ile büyük bir korelasyon içinde oldu. Ancak, geçen hafta bu korelasyon azalmayaa başladı. Fed’in para politikası nedeniyle büyük darbe alan hisse senetlerindeki düşüş kripto para piyasasını da etkiledi. Nasdaq, geçen haftayı yaklaşık %7 kazançla kapattı. Bitcoin de toparlanmaya devam ediyor. Son fiyat artışından sonra, asıl soru, Bitcoin’in bu kısa vadeli rallisini sürdürüp sürdüremeyeceği. Kripto para şirkei Nexo’nun kurucusu ve yönetici ortağı Antoni Trenchev, Bitcoin’in yeni dip seviyelerine  düşeceğini iddia etti. Bloomberg’e konuşan Trenchev şunları söyledi:
Nasdaq geçen hafta büyük artış kaydetti. Bitcoin ise bu yönde bir performans sergilemedi. Korelasyonun azalması, istenilen sonucu vermedi. Bitcoin’in 26.000 dolara düşmesi kaçınılmaz görünüyor.
Fundstrat’ta baş stratejist olarak görev yapan Mark Newton, müşterilere yönelik bir notta, Bitcoin’İn 12 Mayıs’ta gördüğü 25.000 dolar seviyelerine tekrar düşmesinin mümkün olduğunu söyledi. Uzmana göre, kısa vadede somut bir rallinin ortaya çıkması mümkün görünmüyor. Bitcoin, hisse senedi ile birlikte Mayıs ayında büyük bir düzeltmeye tanık oldu. Bununla birlikte, hisse senetleri zaten toparlanmaya başladı, ancak Bitcoin ve kripto para piyasası değer kaybetmeye devam etti.

Analist Yanıtladı: Ralli Devam Edecek mi?

Genel olrak kripto para piyasasına bakıldığında, altcoin’ler hala bekleneni veremezken Bitcoin nispeten ivme kazanıyor. Küresel ekonomideki belirsizliğin, kripto paralar etkisinin devam etmesi muhtemel. Fed, ABD enflasyon rakamları kontrol altına alınana kadar daha fazla faiz artırımına devam edecek
Kripto para analisti Lark Davis, bunun kısa vadeki bir ralli olduğuna inanıyor. Davis ayrıca Bitcoin’in ”Dolar Endeksi” ile ilişkisini şu şekilde açıkladı:
Dolar Endeksi (DXY) düşüyor. Tarihsel olarak bu, Bitcoin iyi bir gelişme. Doların yükselişe geçmesi BTC fiyatı için kötü bir etki yaratmıştır.
.
Fortune Magazin ekibinin raporu, Bitcoin’in kısa vadeli fiyat hareketiyle ilgili olarak, BTC‘nin bu yılın sonundan önce 20 bin doların altına düşebileceğini ortaya koyuyor. ABD ve Avrupa Birliği ülkelerindeki yüksek enflasyon rakamlarının merkez bankalarını faiz oranlarını artırmaya zorlaması, hisse senetlerini ve kripto para piyasasını derinden etkiledi. Orta vadede daha fazla faiz artışı beklenirken, kripto paralar da dahil olmak üzere riskli varlıklar büyük satış baskısı yaşıyor.
Read Entire Article