Uzmanlar Forbes’a Konuştu: Bitcoin’in Kaderini Bu Belirleyecek!

2 years ago 122
Okuma Süresi: 2 Dakika

Kripto para piyasası stablecoin krizi ile sarsılırken, kaos devam ediyor. Bu hafta, Bitcoin (BTC) %6 değer kaybederken, Ethereum (ETH) ise %11 düşüş kaydetti.

Fed Para Politikası Neden Önemli?

Amerika’nın perakende devi Walmart WMT yüzde 18’lik bir düşüş yaşadı. Bu, 1987’deki ”Kara Pazartesi” krizinden bu yana en büyük günlük düşüş olarak tarihe geçti. Walmart CEO’su Doug McMillon, artan gıda fiyatları ve enflasyona dikkat çekerek süreci ”olağandışı” olarak nitelendirdi. Ayrıca, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri de %5 oranında düşerek haftanın tüm kazançlarını sildi. Mevcut yüksek korelasyon nedeniyle, Bitcoin de bugün kayda değer bir düşüş yaşadı. Yakın tarihli bir analizde Coindeks, Bitcoin’in Nasdaq ile korelasyonunun rekor seviyeye çıktığını bildirdi. Forbes analistlerinden Dan Rinkecivus da kripto para piyasasının büyük ölçüde hisse senetlerinin fiyat hareketine bağlı olduğunu ve Fed’in enflasyon ile mücadelesindeki yeni hamlelerin Bitcoin fiyatının kaderini belirleyeceğini vurguladı.

Geçtiğimiz yıl boyunca, kripto piyasasına büyük şirketler akın etti. Morgan Stanley’ye göre, kurumsal yatırımcılar artık kripto para piyasasındaki işlem hacminin üçte ikisinden fazlasını oluşturuyor. Perakende yatırımcılar ise artık baskın değil. Günlük kripto para işlem hacminin büyük kısmı, kurumlarından geliyor. Örneğin borsalar, emanetçiler, kripto fonları ve perakende yatırımcılar, yaklaşık dört yıl önce, Bitcoin 10.000 doların altında işlem gördüğünde baskındı. Ancak kurumsal yatırım da sektörde kendini göstermeye başladı.Ama, piyasalar kan kaybettikçe, kurumsal yatırımcılar yüksek likiditeleri nedeniyle kripto varlıklarını terk ediyor. Forbes’a konuşan Prosper Trading Academy’den Howard Greenberg ise şu açıklamayı yaptı:

Kurumlar için kripto para pozisyonlarını tasfiye etmek, özellikle sermayelerine 7/24 erişim ile diğer bazı pozisyonlara göre daha kolay, bu nedenle kapatılan ilk pozisyonlar olma eğilimindeler

Analistten Ürküten Uyarı: %90

Kurumsal benimseme, kripto paralar için iki ucu keskin bir kılıç haline geldi. Kurumlar, boğa piyasası sırasında piyasaya daha fazla sermaye akıttı, ancak ayı piyasasında ise büyük çıkışlar meydan geldi. Piyasadaki önemli analistlerden biri olan Rekt Capital, mevcut ayı piyasası devam ederse daha küçük altcoin‘lerin değerlerinin %90’ını kaybedeceğini düşünüyor. Rekt Capital dün tweet’inde şunları söyledi:

BTC, 28.000 dolar seviyesini kaybederse, daha fazla çöküş bekleyebiliriz. Bu durumda, küçük çaptaki altcoin’ler sert darbe alabilir ve %90’ın üzerinde çakılma riski yaşayabilir.

Forbes analistlerine göre, enflasyon yeni zirveler yapmaya devam ederse, geleneksel risk varlıklarında ve buna bağlı olarak kripto paralar da daha fazla satış görmemiz muhtemeldir. Dolayısıyle, Fed’in para politikası büyük önerm arz ediyor.

Read Entire Article