Uzmanlar Uyarıyor: Bitcoin’de Bu Üç Göstergeye Dikkat!

2 years ago 91

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Kasım ayında fiyatında yaşanan rallinin ardından tarihi zirve olarak gösterilen 69.000 dolardan yaklaşık %70 oranında düştü. Piyasalardaki yüksek volatilite ile Bitcoin 18 Haziran tarihinde 17.592 dolara kadar geriledi. Uzmanlar kripto para piyasalarının amiral gemisi Bitcoin’de bu üç göstergeye dikkat edilmesi gerektiği öne sürdü.

"Düşüş Rotası Tamamlandı"

Tarihsel verileri inceleyen analistler, Bitcoin'in fiyatının ayı piyasasının en düşük seviyesine yakın olabileceğini ileri sürdü. Bir veri analiz firması olan Glassnode hafta sonu yaptığı bir açıklamasında, yaşanılan ayı piyasasının artık kesin olarak tarihsel normlar içinde olduğunu belirtti. Geçirdiği zorlu günlerin ardından fiyatındaki küçük çaplı yükselişler ile 20.000 dolar seviyelerinde yatay hareket eden Bitcoin’de bu üç göstergeye dikkat çekildi. Uzmanlara göre Bitcoin ve diğer altcoinler yaşanan değer kayıplarından bir darbe almış olsa da, bu üç gösterge ile lider kripto para birimi fiyatındaki son düşüşün rotasını tamamlamış olabileceğini ifade ediyor.

Yükseliş Göstergeleri

DeMark göstergesi; DeMark olarak da bilinen TD sıralı teknik göstergesi, Bitcoin satışının çoğunluğunun zaten gerçekleştiğini gösterdiği belirtiliyor. Bir piyasa trendinin zirve yapıp yapmadığını belirlemek için yapılan çalışma, grafik modellerine bir sayma tekniği uygular. Uzmanların yaptığı DeMark göstergesi çalışmalarına göre Bitcoin’de, geri dönüşün yakın olduğunu gösteren işaretlerin mevcut olduğu ileri sürüldü.

Doğrusal regresyon kanalı; Doğrusal regresyon kanalı tekniğinin amacı, bir dizi Bitcoin fiyat değişikliğine en yakın olan bir hattan istatistiksel olarak beklenmedik sapmaları bulmaktır. Analistlere göre Bitcoin, Aralık 2018'in en düşük seviyelerinde başlayan ve oldukça sıra dışı olan yukarı doğru eğimli bir regresyon çizgisinin altına üç standart sapma düştü. Bazı analistler bu durumu satışların zirve yapmış olabileceği şeklinde yorumluyor.

Göreceli güç endeksi (RSI); Bir momentum göstergesi olan göreceli güç endeksi değeri 2010'dan bu yana en düşük noktasına yakın olduğu ileri sürüldü. Ayrıca "aşırı satım" alanına girdiği belirtiliyor. Analistler, Bitcoin'in 2018 yılında "aşırı satım" seviyelerine ulaştığında, güçlü bir rahatlama rallisine başladığını iddia etti.

Read Entire Article