Uzmanlar Uyarıyor: Bu Kripto Yatırımı Büyük Kaybettirebilir!

2 years ago 112

Emtia uzmanları, borsa düşüşünde en büyük kaybedenlerin Bitcoin (BTC), bakır ve petrol yatırımcıları olacağı konusunda uyarıyor. FED, 6 Nisan’da küçültme planına dair açıklamalarda bulunmuştu. Bunun ışığında uzmanlar, FED’in enflasyonla mücadelesi esnasında kısa vadeli risklerin arttığını belirtiyor.

FED ve Hisse Senetleri

Analistler, borsalardaki düşüşlerin en çok Bitcoin, petrol ve bakır üzerinde etkisi olacağını savunuyor. Bloomberg Kıdemli Stratejisti Mike McGlone, makroekonomik piyasaların en büyük kaybedenler olduğunu belirtiyor. Dolayısıyla Mcglone, borsa düşerse Bitcoin (BTC) yatırımcılarının kabusla karşı karşıya kalacağını öngörüyor. Ayrıca McGlone, FED enflasyon mücadelesini hızlandırdıkça risklerin de bir o kadar arttığını belirtiyor.

Amerika’da uzun zamandır görülmemiş olan bu enflasyonun, Covid pandemisi sonrası yapılan yardımlarla arttığı düşünülüyor. Bu süreçte uzmanlar, FED’in hisse senetlerini düşürmeye zorlaması gerektiğine inanıyor. Ayrıca analistler, bir yıl öncesinde bu yıl için bir faiz oranı artışı beklemediklerini ancak şu anda 2023 için en az %3’lük bir artış daha gerçekleşebileceğini belirtiyor. Tüm bunlar piyasalarda bir belirsizlik doğuruyor. Dolayısıyla yatırımcıların, ne yönde ilerleyeceği ve ekonomik aktivitenin nasıl şekilleneceği de henüz bilinmiyor.

Piyasa Belirsizliği ve Yatırımcılar

Nasıl ki bu etmenler geleneksel piyasaları ciddi oranda etkiliyorsa aynı şekilde kripto piyasası da geleneksel piyasaların izinde devam ediyor. Uzmanlar, FED’den bu belirsizliği soğutması için bir şok gelişme de bekliyor. Ancak yine de yatırımcılar, FED oranlarında beklenenden daha yüksek bir artışa da hazır olmalıdır.

Eğer, hisse senetleri düşmezse uzmanlar, felaket senaryolarının hazırlanması gerektiğini bildiriyor. Bu süreçte kripto yatırımcıları, hem kripto piyasasındaki gelişmeleri hem geleneksel piyasaları hem de hepsini etkileyen FED’den gelen açıklamaları takip etmelidir. Bu hisse senetlerine sahip yatırımcılar, net bir şekilde paradigmaları değiştirmeyebilir. Ancak uzmanlar, geleceği şekillendirebilmek adına bu göstergelerin de takip edilmesi gerektiğini savunuyor.

Read Entire Article