Uzmanların Bitcoin (BTC) Yorumları! BTC Fiyat Grafiği

2 years ago 81

Bitcoin (BTC) yazı hazırlandığı sırada 19.000 dolar seviyesinde tutunmaya çalışıyor. Fiyat 19.500 bölgesinden hızla düştü. 20:45 sularında 18.900 dolara kadar inen fiyat ilerleyen saatlerde daha fazla düşüş yaşayabilir. Nitekim 25.200 dolar direncinden bu yana sürekli olarak düşen bir piyasa var. Peki uzmanlar önümüzdeki günlerde Bitcoin için nasıl bir performans bekliyor.

BTC Fiyat Grafiği

Bitcoin fiyatını ciddi anlamda yukarı çekebilecek önemli bir gelişme kısa vadede beklenmiyor. Geçtiğimiz yıl vadeli Bitcoin ETF ile ATH tazeleyen BTC, 2022 yılında Fed’in şahin görünümü nedeniyle sürekli olarak düştü. Fed geçtiğimiz yıl enflasyonun geçici olduğu söylemleriyle durumu idare etmeye çalıştı ancak Aralık ayına geldiğimizde bunun başarısız olduğunu gördü. Powell birkaç hafta önce yaptığı son konuşmasında da artık eski hataları tekrarlamayacaklarını söyledi. Ayrıca faiz artırımlarında bir duraklamanın olmayacağını da net biçimde söyledi.

Pandemi sürecinde piyasaya sıcak para pompalayan Fed aylardır on milyarlarca dolarlık yakım yapıyor. Bunun üzerine faiz artışları da eklendiği için risk piyasaları bugünlerde çoğu yatırımcıya mantıklı görünmüyor. Aşağıdaki grafikte BTC’nin 2022 yılı boyunca sergilediği performansı görüyorsunuz. Birkaç kısa süreli yükseliş dönemi dışında BTC sürekli olarak düştü. Üstelik Mayıs ve Haziran aylarındaki olağanüstü olayların getirdiği yıkımlar da bu negatif görünümde çarpan etkisi oluşurdu.

Uzmanların Bitcoin (BTC) Yorumları

Yatırımcılar tarafından yakından takip edilen Michael Poppe, doların zayıflaması veya en azından yatay seyretmesi gerektiğini söylüyor. Kripto paraların düşüşleri kesebilmesi için buna ihtiyacı var. Ancak DXY yazı hazırlandığı sırada yeni bir rekora daha imza attı. 2002 yılının Haziran ayından buna yana ilk defa bu seviyeleri görüyor ve bu veri bize olağanüstü günler yaşadığımızı söylüyor. Rusya, Çin gerilimleri, enerji krizi, küresel ölçekte artan enflasyon ve resesyon endişeleri risk piyasalarını negatif etkiliyor. Kısa vadede bu sorunların çözülmesi pek mümkün değil, hatta daha da kötüleşmesinden endişe duyuluyor.

Diğer bir analist olan Capo, Bitcoin henüz 25.200 dolar seviyelerindeyken düşeceğini doğru tahmin etmişti. Ancak Capo’ya göre yazı hazırlandığı sırada yaşanan bu düşüş aslında short pozisyonla zengin olmayı hedefleyen yatırımcıları tuzağa çekiyor. Ona göre fiyat lokal dibini yaptı ve buradan 23.000 dolara kadar toparlanacak. Ardından 15.000 dolar ile 16.000 dolar arasında yeni dibine koşacak. Bir süredir tahminleri tutan Capo bu sefer yanılacak mı? Bunu zaman gösterecek.

Read Entire Article