Ünlü Ekonomistten Resesyon Uyarısı: Bitcoin ve Ethereum Ayakta Kalabilecek mi?

2 years ago 97
Okuma Süresi: 2 Dakika

Popüler bir ekonomist, küresel ekonominin risk teşkil eden bir resesyon döneminden geçtiğini ancak uzun vadede Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto para birimlerinin bu kaos ortamından alnının akıyla çıkacağını söyledi. Resesyon, ”makro ekonomide geleneksel olarak reel gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYİH) iki veya daha fazla çeyrek yıllık periyodda arka arkaya negatif büyüme göstermesi durumu” olarak tanımlanabilir.

Ethereum, Krizin Üstesinden Gelmeyi Başardı

Real Vision CEO’su Raoul Pal, Investopedia Express podcast’iyle yaptığı yeni bir röportajda, Fed’in faiz oranlarını artırma kararının pandemi ve savaş nedeniyle zaten darbe almış bir ekonomiye daha fazla zarar vereceğini söyledi. Makro ekonomi uzmanına göre, şu an bir resesyon dönemindeyiz ve işler daha da sarpa sarabilir. Pal, bir yandan Fed’in para politikasını eleştirirken, bir yandan da yüksek enflasyonu kontrol altına almak için başka çarenin olmadığına dikkat çekti ve şunları söyledi:

Önde gelen teknik verileri incelemem sonucunda, Haziran ayının bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum. Piyasaların hangi yönde bir seyir izleyeceğini o zaman göreceğiz. Zirveye tırmanma ihtimalimiz de var dibi görme olasılığı da. Zaman, gösterecek.

Rusya’nın Şubat ayında Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından ortaya çıkan belirsiz ekonomik ortam, yüksek  enflasyon ve uluslararası yaptırımların neden olduğu kriz karşısında Ethereum’un (ETH) nispeten iyi durumda kaldığını öne süren ekonomist, bunu önemli bir başarı olarak nitelendiriyor. Pal, ETH‘ye dair şu çarpıcı açıklamayı yaptı:

Ethereum, bu yıl yüzde 40, Nasdaq ise yüzde 25 düştü. Makro ekenomik şartlar, korkunç! Savaş, enflasyon, faiz artıımı..! Bütün bunlara rağmen, Ethereum ayakta kalmayı başardı. ETH, uzun vadede ivme kazanacak.

Bitcoin, Uzun Vadede Umut Vaat Ediyor

Makro yatırımcı, Bitcion ve genel olarak kripto para birimlerinin uzun vadede tekrar toparlanacağından emin. Pal,  bireysel yatırımcıların şu anda kripto para piyasasına akın etmemesinin nedeni olarak enflasyonu gösteriyor. Konuya ilişkin açıklamasında ekonomist şu ifadelere ver verdi:

Her şey yolunda gidiyor. Merkez bankaları kendi dijital para sistemlerini oluşturuyor. Ancak enflasyon ve artan fiyatlar bireysel yatırımcıların kripto para piyasasına girmesinin önünde engel. Maaşlar, gıda fiyatları kadar artmadı. Bu yüzden, insanlar paralarını kripto para yerine süpermarkette harcamak zorunda kalıyor.

Macro Vision kurucusu, konuşmasını Amazon örneği ile sonlandırıyor. Pal, şirketin, ilk yatırımcılarının yaşadığı aşırı fiyat dalgalanmalarına rağmen, uzun vadede yatırımcılarına büyük paralar kazandırdığına dikkat çekti.

Read Entire Article