Vakit Daralıyor, Sırada Bu Var! Ripple (XRP) Güncel Tahminleri! XRP Coin Yorum!

1 year ago 57

Yıllardır XRP davasıyla mücadele eden yatırımcılar birçok yükseliş dönemini ıskaladı ve artık bu çile bitiyor. Davanın önümüzdeki aylarda sonuçlanacağına dair güçlü sinyaller gelirken 2023 yılının ilk 4 ayında XRP talebi arttı. Peki kısa vadeli traderlar için XRP Coin nasıl bir yol izleyecek. Önümüzdeki günlerde fiyat kaç dolar görebilir?

Ripple (XRP)

Ripple’ın kripto parası XRP uzun vadeli bir formasyonun orta çizgisinde işlem görüyor. Düşmesi ya da sıçraması gelecekteki trendi belirleyecek yani şimdilik köprüden önce son çıkışta diyebiliriz. XRP fiyatı, kanalın direnç çizgisinin 29 Mart'ta reddedilmesinden bu yana düştü. Kanalın orta çizgisinden bir kırılma, tüm yükseliş yapısını ve önceki yukarı doğru hareketi riske atacaktır.

Haziran 2022'den bu yana uzun vadeli yükselen paralel kanal içinde işlem gören fiyat yatırımcıları heyecanlandırdı. Bu yapı fiyatın iki paralel direnç ve destek çizgisi arasında gidip gelmesini içeren bir formasyondur. Bu formasyon eğer direnç bölgesinden kırılmazsa daha büyük bir yıkıma neden olur ve davaya dair olumlu hissiyat fiyatın daha yukarı gideceği beklentisini güçlendirdi.

Öte yandan yükselen paralel kanallar genelde büyük düşüşlere gebedir.

XRP Coin Yorum

Fiyat bugünlerde artık yüksek volatiliteye sahip olarak hareketi için yön seçmeli. Kanalın direnç çizgisi 29 Mart'ta fiyatı reddederek mevcut aşağı yönlü hareketi başlattı. Kısa bir süre sonra, 0,53 dolarlık yatay alanın altına düştü ve bunu direnç olarak doğruladı. Her ikisi de düşüş işareti olarak kabul edilir ve genellikle aşağı yönlü hareketlere yol açar.

Şu anda fiyat kanalın orta çizgisinin hemen üzerinde işlem görüyor. Zıplaması ya da kırılması gelecekteki eğilimi belirleyebilir.

Ayrıca, Göreceli Güç Endeksi (RSI) çok önemli bir seviyededir. Yatırımcılar piyasa koşullarını değerlendirirken RSI'ı bir piyasanın aşırı alım mı yoksa aşırı satım mı olduğunu ve bir varlığın biriktirilip biriktirilmeyeceğini veya satılıp satılmayacağını belirlemek için bir momentum göstergesi olarak kullanır.

RSI okuması 50'nin üzerindeyse ve trend yukarı doğruysa, boğaların hala bir avantajı vardır, ancak okuma 50'nin altındaysa, bunun tersi doğrudur. Gösterge tam 50 çizgisinde ve yükseliş sapması trend çizgisinde. Dolayısıyla, göstergenin sıçraması ya da bozulması gelecekteki eğilimi belirleyebilir.

Günlük zaman dilimindeki kısa vadeli dalga sayımı, gelecekteki yükseliş görünümü için hala bir fırsat sunuyor. Bir trendin yönünü belirlemek için teknik analistler, tekrar eden uzun vadeli fiyat modellerini ve yatırımcı psikolojisini incelemeyi içeren Elliott Dalga teorisini kullanır.

Dalga sayımı, XRP fiyatının yukarı yönlü bir hareketin beşinci ve son dalgasına yeni başladığını gösteriyor. Doğru olması halinde, ulaşılma olasılığı en yüksek olan hedef 0,67 ila 0,72 dolar arasındadır.

Bununla birlikte, 0,430 dolarlık birinci dalganın altındaki bir düşüş, bu yükseliş XRP fiyat tahminini geçersiz kılacaktır. Bu gerçekleşirse, XRP fiyatının 0,360 dolara kadar düşebilir.

Read Entire Article