Varlıklı Yatırımcılar Bitcoin ve Altcoin’ler için İlk Sinyali Çaktı!

2 years ago 95

Çoğunlukla büyük kripto para yatırımcıları tarafından kullanılan ticaret platformu Coinbase Pro'daki indirimi veya primi yansıtan Coinbase Premium Index, ABD'deki kurumsal ve perakende yatırımcılar arasında sıklıkla kullanılan bir göstergedir. Göstergeden uzun zaman sonra ilk kez olumlu sinyal geldi.

Gösterge Yukarıya Doğru Yöneldi

Coinbase Premium Index, kripto para piyasalarındaki çöküş sırasında tarihinin en güçlü düşüşlerinden birini yaşayarak Coinbase borsasındaki piyasa yapıcıların piyasada yeterli likidite bulmakta zorlandıklarını göstermişti. Bunun bir sonucu olarak piyasa genelinde büyük bir indirim olduğunu gösterdi.

Coinbase Pro, çoğunlukla büyük yatırımcılar tarafından kullanıldığından, ortalama sipariş büyüklükleri merkezi bir kripto para borsasında görülebilecek ortalama sipariş boyutundan önemli ölçüde daha büyüktür. Piyasa yapıcılar, piyasadaki olası volatilitelerden kaçınmak için bir emri tamamlamadan önce piyasaya daha fazla likidite enjekte eder.

Göstergenin toparlanması, piyasadaki satın alım gücünün ve balinaların birikim yaptığının doğrudan bir işaretidir. Piyasadaki alıcı hacminin artmasıyla birlikte trader'ların ve yatırımcıların şu anda primi daha da yukarı taşıdıkları görülüyor. En büyük kripto para Bitcoin'in 19 Haziran'dan bu yana oluşan konsolidasyon kanalından çıkmasından dolayı piyasalara olan geri dönüş hacminin etkisi yavaş yavaş hissediliyor.

Bitcoin Toparlanıyor

Bitcoin madencilerinin operasyonlarını sürdürebilmek için cüzdanlarındaki BTC'leri satmaya başladıklarını açıklamaları ilk kripto paranın üzerindeki satış baskısının ana kaynaklarından biri olmaya devam ediyor. Bitcoin fiyatı üzerindeki bir diğer baskı kaynağı ise, hem kripto para piyasalarında hem de finans piyasalarındaki hemen hemen her finansal varlıkta baskıya neden olan ABD doları rallisi.

Bitcoin, yazım sırasında günlükte kaydettiği yüzde 4,30 yükselişle 21 bin 453 dolardan işlem görüyor.

Read Entire Article