VeChain (VET) Fiyat Tahmini 2025-2030! VET Coin Yorum!

2 years ago 88

Yıllardır kripto para yatırımcıları VET Coin’e ilgi gösteriyor. Peki bu altcoin uzun vadede iyi bir yatırım mı? Yazı hazırlandığı sırada 0,025 dolar seviyelerinde alıcı bulan altcoin yılardır birçok kripto kışı atlattı. Kıdemli kripto para yatırımcılarının da söylediği gibi, ayı sezonlarından canlı çıkabilmiş ve popülerliğini korumuş altcoinler sonraki boğa dönemlerinde çok ciddi kazançlar getirebilir. Peki VET Coin bunu başarabilecek mi? Kim tarafından oluşturuldu ve VeChain (VET) tam olarak ne işe yarıyor? 2025 ve 2030 yılı fiyat beklentileri dahil tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

VET Coin Geleceği

2015 yılında, Louis Vuitton Çin'in Bilişim Kurulu Başkanı Sunny Lu, VeChain'i kurdu. Geleneksel iş modellerini bozmak ve dünya çapındaki şirketlerin tedarik zincirlerini yönetme biçimlerinde devrim yaratmak amacıyla başlatılan bu proje dev şirketlere blockchain’in gücünü göstermek istiyordu. VeChain hali hazırda Louis Vuitton, BMW, PriceWaterhouseCoopers (PwC) ve Walmart gibi dev markalarla ortaklıklara sahiptir.

Son zamanlarda, VeChain UFC ile çok yıllı bir anlaşma imzaladı. Anlaşmanın boyutu tam 100 milyon dolar değerindeydi. VeChain (VET) alışılmış PoS, PoW konsensüs mekanizmalarından farklı olarak proof-of-authority yani fikir birliği protokolü üzerinde çalışır.

VeChain Singapur merkezli olmasına rağmen, ekibinin ve bağlantılarının önemli bir kısmı Çin'de bulunuyor. VeChain'in ortaklarının neredeyse yarısı Çinli şirketler. Çin'deki müşteri yoğunluğu o kadar fazla ki, VTHO talebinin yarısından fazlası tek bir müşteriden geliyor bu elbette Walmart China’dır. Fakat Çin’in kripto paralara karşı açtığı savaş onların “Çin” etiketleri sebebiyle zarar görmelerine neden oldu. Çin hükümeti blockchain teknolojisini her alanda “yerli ve milli” mottosuyla kendi mühendisleriyle uygulamaya çalışırken bu teknolojinin doğduğu o inovasyon garajını bombalamak istiyor.

Fakat bir sorun var VeChain İstatistiklerinden elde edilen veriler, ana ağ aktivitesinde rahatsız edici bir düşüş olduğunu gösteriyor. Ağustos ayının başından bu yana faaliyette gözle görülür bir artış olmasına rağmen, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre kayıplar büyük. Diğer birçok kripto para biriminden farklı olarak, VeChain'in fiyatı ve ana ağ etkinliği 2022'nin başından beri düşmeye başladı. Terra'nın çöküşünün ardından piyasa genelindeki satışlar, VeChain'in ana ağ etkinliğini daha da etkiledi.

Fakat halen potansiyel var. Küresel pazar istihbarat firması IDC 2020'de bir rapor yayınladı. Buna göre, Çin pazarlarındaki tedarik zinciri işlemlerinin %10'u 2025 yılına kadar blockchain kullanacak. Worldwide Blockchain Strategies IDC'nin araştırma direktörü James Wester şunları söyledi;

“Bu, pazarlar ve endüstriler arasındaki işletmeler teknolojiye yatırımlarını artırmaya devam ettiği için blockchain pazarında önemli bir zaman. Pandemi, daha esnek, daha şeffaf tedarik zincirlerine olan ihtiyacı vurguladı”.

ResearchandMarkets tarafından yapılan hesaplamalara göre VeChain’in hizmet verdiği tedarik zinciri yönetimi pazarı 2027 yılına kadar 42 milyar dolar seviyelerine ulaşacak. Tedarik zinciri yönetimine hizmet veren lider blockchain firması olarak VeChain bundan kazanç sağlayabilir.

VeChain Thor olarak yeniden markalaşan (2018 yılında) şirket birçok alandaki şirketlere tedarik yönetimi noktasında çözümler üretiyor. Öte yandan ayakta kalabilmek için projenin geliştirme faaliyetleri sürüyor. 19 Ağustos'ta VeChain Vakfı, VIP-220'yi duyurdu. Güncelleme, ağın aynı anda Nakamoto ve Byzantine Fault Tolerance (BFT) konsensüsünün ikili modlarını çalıştırmasını sağlar. Bu hareket, VeChain'i, yetki kanıtı konsensüs mekanizmasını tamamen değiştirme zahmetinden kurtardı. Geliştiriciler, FOB'daki düğümlerin ağ hatasından daha az etkilenmesi nedeniyle, BFT Algoritmalarının görünüm tabanlı modelini izleyen mevcut kesinlik aygıtları üzerinde FOB'un bir avantajı olduğunu açıkladılar. Güncelleme ayrıca VeChain'in mevcut iş kanıtı konsensüs protokolünün karmaşıklığını azaltmasına yardımcı olacak, böylece ağın kullanılabilirliğini ve sağlamlığını sürdürmenin yanı sıra bilinmeyen uygulama hatalarının neden olduğu potansiyel riskleri en aza indirecek.

VeChain Tokenomics

Token basımı, VeChain'in yeniden markalaşmasından önce gelir, bu nedenle rakamlar VEN'den VET'e dönüştürülmüştür. VeChain başlangıçta aşağıdaki şekilde dağıtılan 100 milyar VET bastı.

  • 22 Milyar Token, projeden sorumlu VeChain Vakfı
  • 5 Milyar Token, proje ekibine dağıtıldı
  • 23 Milyar Token, kurumsal yatırımcılar
  • 9 Milyar Token, özel yatırımcılara
  • 27,7 Milyar Token, kitlesel satış
  • Token satışı sonrası geri ödeme sürecinin bir parçası olarak 13,3 milyar VET Token yakıldı.

Toplamda 86,7 milyar maksimum arz ve 72,5 milyar VET Token dolaşım arzı vardır. Piyasa değeri 1,8 milyar dolar, VET Token piyasa değerine göre en büyük 33’üncü kripto paradır.

VeChain (VET) Fiyat Tahmini

Peki önümüzdeki 3 veya 8 yıl için VET nasıl bir performans gösterecek. Yarın Bitcoin’in kaç dolar olacağını bilemiyoruz ancak 3-8 yıllık tahminler uzun vadeli yatırımcıların hoşuna gidiyor. Peki bu tahminler yarın Bitcoin’in kaç dolar olacağını bilemeyen bir kitle tarafından nasıl yapılıyor? Cevap basit, geçmiş performansı ve sektör gibi girdileri alan yapay zeka algoritmaları kendi tahminlerini oluşturuyor. Yani buradaki rakamlara bakarak uzun vadeli VET tutmak yapay zekanın geçmiş verilerden çıkardığı sonuçlara güvenmektir. Bunlara güvenmek yerine kendi araştırmanızı tatmin olana kadar yaparak yine kendi risk profilinize uygun kararları özgür iradenizle vermelisiniz. Böyle yaparsanız en azından zarar ettiğiniz en kötü senaryoda üzüntünüz bir miktar azalacaktır.

VeChain (VET) Fiyat Tahmini 2025

Changelly'deki kripto uzmanları, VET için 2025 yılında 0,1 dolar taban fiyat ön görüyor. Maksimum seviye ise onlara göre 0,12 dolar olacaktır. Yani kabaca asgari %400’lük bir büyüme potansiyeli öngörülüyor. Nasdaq tarafından toplanan veriler, 2025 yılında ortalama fiyat için 0,22 dolar tahmin ediyor.

VeChain (VET) Fiyat Tahmini 2030

Changelly yaklaşık 8 yıl sonra 2030 yılında VET için ATH fiyatı olarak 0,79 dolar tahmin ediyor. Dip seviye olarak da 0,64 dolar hedefleniyor. CurrencyCom tarafından paylaşılan tahmin ise 0,38 dolar ortalama fiyat öngörüyor. Medium'daki uzmanlar, oldukça iddialı bir hedef veriyor. Tam %6200 büyüme ile VET’in 1,79 dolar seviyesine ulaşacağını düşünüyorlar.

Sonuç

Şimdi, Ripple dünya devletleriyle anlaşıyor, iş ağını genişletiyor. Ancak XRP yıllardır ATH seviyesine yaklaşamıyor. Dava sürecini bir kenara bırakırsak bunun sebebi XRP ve Ripple Labs’ın farklı şeyler olmasıdır. VET de buna benzerdir. VeChain dev şirketlerle anlaşabilir ancak bu token ağın çalışması için bir çark değil. Yönetişim, stake gibi konularda kullanılıyor. Büyük haberler anlık fiyat yükselişlerini tetiklese de VeChain kendi kripto parası olmadan da ilerleyen süreçte hayatına devam edebilir.

Yatırımcıların bu önemli detayı da gözden kaçırmaması faydalı olacaktır.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article