Veri Analitik ve Güvenlik Şirketi Uyardı! Yatırımcılar Şimdi Ne Yapmalı?

2 years ago 125
Veri Analitik ve Güvenlik Şirketi Uyardı! Yatırımcılar Şimdi Ne Yapmalı?

Kripto para birimleri her ne kadar günümüzde popüler bir hal almış olsa da, yatırımcılar pek çok hack ve güvenlik problemi ile karşı karşıya kalabiliyor.

Öyle ki veri analitik ve blockchain güvenlik şirketi, geçtiğimiz saatlerde yaptığı bir açıklama ile bu altcoin yatırımcılarını bir güvenlik açığına karşı uyardı. İşte detaylar…

PeckShield: Bu Altcoin’den Uzak Durun

Blockchain güvenlik ve veri analitik şirketi PeckShield Inc.geçtiğimiz saatlerde resmi Twitter hesabı üzerinden yeni bir duyuru yayınladı. PeckShield Inc., yaptığı bu duyuruyla birlikte, FishLand Token‘da (FLT) bir güvenlik açığı olduğunu bildirdi ve yatırımcıları uyardı.

PeckShield, Twitter’dan yaptığı paylaşımla, FishLand Token’ın “Backdoor” adı verilen bir güvenlik açığına sahip olduğunu belirtti. Güvenlik ve analitik şirketi, yaptığı açıklamaların devamında yatırımcıları ondan uzak olmaları konusunda uyardı.

BackDoor Nedir?

Backdoor, çeşitli senaryoları ve teknikleri kullanarak bir yazılım veya sistemde, normal giriş çıkış noktaları dışında bilerek veya bilmeyerek oluşturulan, sisteme veya yazılıma erişimin mümkün olduğu ya da sistemden veya yazılımdan veri çıkışının mümkün olduğu açık noktalara verilen genel bir isimdir.

Türkçe karşılığı ‘Arka Kapı’ olan bu yöntem türü, bilgisayar sistemlerinin normal güvenliğini veya şifrelemesini es geçen, genellikle gizli bir yöntemdir. Bu sayede bilgisayar sistemi yetkisiz erişim ve işlemlere açık hale gelir.

Arka kapılar, programlara saklanabilir, ayrı bir program olabilir, donanım firmware’ında veya işletim sisteminde de bulunabilir. Truva atları sisteme arka kapı yüklemek için kullanılabilir. Truva atı, gerçek bir program gibi görünür ama çalıştırıldığında gizli bir şekilde arka kapı kurulumu yapabilir.

Günlük hayattan bir örnekle daha iyi açıklayacak olursak: Normal bir binayı ele alalım. Bina sahibi tarafından bilerek bir arka kapı yapılmış ve çeşitli işler için bu kapı kullanılıyor olabilirken, bina sahibinin haberi olmadan gizli bir geçit olarak arka kapı yapılarak bina sahibinden habersiz bir şekilde binaya giriş-çıkış da mümkün olabilir. Bilişim dünyasındaki karşılığı da bundan farklı değildir.

Read Entire Article