Veriler Dikkat Çekiyor! Kripto Paralar Düşerken Bu Altcoin’i Tutan Cüzdan Sayısı ATH’a Ulaştı

2 years ago 116
Veriler Dikkat Çekiyor! Kripto Paralar Düşerken Bu Altcoin'i Tutan Cüzdan Sayısı ATH'a Ulaştı

Kripto para piyasasında sert düşüşler yaşanmaya devam ederken, bu altcoin’i tutan cüzdan sayısı ATH‘a ulaştı. Öyle ki elde edilen son veriler, Ethereum rakibi Cardano‘nun (ADA), akıllı sözleşme platformu için titrek bir Nisan ayına rağmen tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan ADA cüzdanlarının sayısıyla benimsemede bir artış gördüğünü gösteriyor.

Cardano Tutan Adreslerin Sayısı ATH’a Ulaştı

CryptoCompare tarafından yayınlanan yeni bir rapor, önde gelen Ethereum rakibi olan Cardano‘yu tutan adreslerin sayısının, hodler’ların veya bir yıldan fazla bir süredir ADA stake’lerini el değmeden tutan cüzdanların sayısındaki önemli artış nedeniyle geçen ay rekor bir seviyeye çıktığını gösteriyor.

CryptoCompare tarafından yayınlanan raporda şu ifadelere yer verildi;

ADA’yı tutan adreslerin sayısı Nisan ayında %2,99 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 5,20 milyona ulaştı. Bu, Mart ayında 529.000 olan cüzdan sayısının Nisan ayında 679.000’e yükselmesini içeriyor. Kısa vadeli yatırımcıların cüzdan sayısında ise %44.6 düşüş yaşanırken bu sayı 377.000’e geriledi.

ADA bakiyesi olan adreslerin sayısı artmaya devam etse de CryptoCompare, Cardano‘daki kullanıcı etkinliğinin hız kaybetmeye başladığına dikkat çekti ve açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

Cardano blok zincirindeki etkinlik, Nisan ayında önemli bir darbe aldı. Aylık işlemler %62,2 düşüşle 1,17 milyona gerilerken, ortalama aktif adresler de %57,7 düşüşle 52,000’e geriledi. Ortalama günlük yeni adresler ise %59,1’lik benzer bir düşüşle 23.200’e düştü.

Öte yandan firma, Cardano’nun geliştirici istatistiklerine bakıldığında, sekizinci en büyük kripto projesi için GitHub taahhütlerinin sayısının Mart ayında 5.623’ten Nisan ayında 5.723’e yükseldiğini ve toplam katkıda bulunanların sayısının 111’de sabit kaldığını vurguluyor.

ADA’da Son Durum

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük 8. kripto para birimi olan Cardano (ADA), kripto para piyasasında yaşanan son düşüşlerden büyük ölçüde etkilenmiş durumda.

Öyle ki popüler altcoin, geçtiğimiz hafta içerisinde 0.90 dolar seviyesinden işlem görürken, hafta sonu boyunca yaşanan düşüşle birlikte 0.69 dolar seviyelerine kadar düştü.

İçeriğin kaleme alındığı an itibarıyla Cardano (ADA), CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte %6.70’lik düşüşle 0.6939 dolardan alım satım işlemi görmeye devam ediyor.

Read Entire Article