Vitalik Buterin 50 ETH Daha Bağışladı

1 year ago 62

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrasında kripto para ekosisteminden de ciddi oranda destek geldi. Özellikle Ahbap’ın bir kripto para bağış kampanyası başlatması bu durumun bir nevi öncüsü oldu. İlk zamanlarda eleştirilen Ethereum kurucusu Vitalik Buterin ise birçok eleştiriden sonra sessizliğini bozdu.

Buterin’den 50 ETH Daha

Vitalik Buterin ilk olarak sadece 1 ETH göndererek bütün tepkileri üzerine çekti. Sonrasında ise Ahbap tarafından Efe Bulduk eliyle açılan kripto cüzdanına 99 ETH gönderen Vitalik Buterin toplam bağış miktarını yaklaşık 150.000 dolar yükseltti.

Bunun ardından bugün elde edilen bilgilere göre Buterin 50 ETH da Anka Relief’e gönderdi. Güncel rakamlar ile Buterin’in göndermiş olduğu ETH yaklaşık olarak 76.600 dolar değerinde.

Öte yandan AnkaRelief bir kripto yardım fonu ve son depremlerden sonra Türkiye'ye destek olmak için oluşturulmuş bir topluluk olarak tanımlanabilir. Anka Relief’in daha önce de yüksek ses getiren yardım organizasyonları düzenledikleri biliniyor.

Buna ek olarak Anka Relief amacını, “Amacımız, Web3 topluluğunda işbirliğini teşvik etmek, güvenilir ve sürdürülebilir bir yardım fonu oluşturmak ve aynı zamanda misyona uygun diğer kuruluşlarla yakın işbirliği yapmaktır.” şeklinde açıklıyor.

Buterin Büyük Eleştiri Aldı

Vitalik Buterin, depremin yaşandığı ilk günden itibaren kripto para topluluğu tarafından ciddi eleştiriler aldı. Hatta pek çok izim Buterin’in gönderdiği 1 ETH’u “bir utanç tablosu” olarak tanımladı. Buna ek olarak Türk NFT sanatçısı Murat Pak Buterin’in göndermiş olduğu 1 ETH’u iade etti.

Bunlara ek olarak gecikmeli de olsa Ethereum Vakfı da 4 gün sonra insanları desteğe çağırdı ve aslında yaptığı açıklama ile güvenli cüzdanları paylaştı. Dolayısıyla her ne kadar gecikmeli de olsa Buterin ve ETH Vakfının Türk yatırımcıların bir nebze olsun gönlünü aldığı düşünülüyor.

Read Entire Article