Vitalik Buterin’den Bloomberg’e Terra İsyanı: İmkansız ve Acil!

2 years ago 108
Okuma Süresi: 2 Dakika
Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin, DeFi piyasasının mevcut durumunu eleştiren bir açıklama yaptı. Yönetici, özellikle Terra (LUNA) ekosistemini hedef aldı.

Yılda %20 Getiri, Gerçeği Yansıtmıyor

Buterin, Terra (LUNA) ekosisteminin çöküşünü analiz ederken, dünyada yılda %20 getiri sağlayabilecek gerçek bir yatırım olmadığını söyledi. Terra (LUNA), kripto para sektöründe, özellikle merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında büyük bir satışı tetikledi. Stablecoin TerraUSD (UST)  dolara olan sabit değerini çok hızlı bir şekilde kaybetti ve bir hafta içinde sıfıra düştü. Bu, LUNA‘da 60 milyar doları aşan yatırımcı servetini yok eden büyük bir satışa yol açtı. Şu anki duruma bakıldığında, Vitalik Buterin, DeFi alanında daha fazla inceleme talep etti. Buterin, Bloomberg’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 Defi sektöründe, özellikle de “sermaye verimliliği” üzerinde mantıkla çatışan gelirler vaat edenler için daha fazla inceleme yapılması gerekiyor. Sektör, bunu memmuniyetle karşılayacaktır.  Mevcut performansın gelecekteki getirilerin  garantisi olmadığının anlaşılması gerekiyor.
Ethereum kurucu ortağı ayrıca sistemlerin güvenliğinin de değerlendirilmesini vurguladı. Buterin, beklenmedik bir durumda veya kaotik koşullar altında, projelerin performanslarının bu tür türbülansa karşı dayanıp dayanamayacaklarının izlenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Yönetici ayrıca teknik aksaklıklar yaşayan otomatik ve algoritmik stablecoin’ler ile ilgili bazı engellerden bahsetti.

DeFi Sektörü, Kan Kaybediyor

Terra’nın çöküşü sektörün toplam değerini yarıya indirdikten sonra, DeFi geliştiricileri bahaneler üretmeye devam ediyorlar. Sektöre ağır darve vuran güven ve imaj sorunu kısa vadede ortadan kaybolmayacak. Son 24 saatte en çok DeFi ekosistemine bağlı altcoin’ler ivme kaybetti. ETH, SOL, AVAX, DOT gibi önde gelen  Defi altcoin’leri %10-20 arasında değer kaybetti.
ABD’nin önde gelen yatırım şirketlerinden The Motley Fool’de yatırım stratejisti olarak görev yapan Bernd Struben’e göre, hem LUNA hem de TerraUSD  son 48 saat içinde aşırı derecede volatilite yaşadı. Bu durum, spekülasyon ortamının hala devam ettiğini ve belki de birkaç saat içinde büyük paralar kazanma veya kaybetme potansiyeline sahip olmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Her iki token de  uzun vadeli yatırım felsefesiyle pek uyumlu değil ve büyük rSik teşkil ediyor
Read Entire Article