Vitalik Buterin O İddiaya İnanmıyor: Ethereum Fiyatını Yükseltmesi Mümkün Değil

2 years ago 88

Ethereum'un kurucu ortağı Vitalik Buterin, verdiği bir röportajda, sadece piyasalar için değil, aynı zamanda psikolojik ve anlatı için de The Merge (birleşme) gerçekleşene kadar fiyatlanmasının mümkün olmadığını söyledi. Buterin'in işaret ettiği ve Ethereum'da merakla beklenen The Merge büyük olasılıkla 19 Eylül'de gerçekleşecek ve Ethereum Mainnet ve Beacon Chain'in birleşmesi ile tam bir Proof of Stake (PoS) geçişi sağlamayacak.

The Merge Faktörü

Bankless'in 28 Temmuz'da yayınladığı habere göre, Ethereum'un kurucu ortağı ve geliştiricisi Vitalik Buterin, The Merge gerçekleşene kadar gelişmenin fiyatlandırılacağına inanmadığını söyledi. Buterin, bu konudaki görüşünü "Sadece piyasalar, hatta psikolojik ve anlatı gibi şeylerde temel olarak The Merge'nin fiyatlandırılmayacağını düşünüyorum." sözleriyle açıkladı. Ona göre, Proof of Stake'e (PoS) geçiş yalnızca Ethereum Mainnet ve Beacon Chain'in birleştirilmesiyle tamamlanmayacak. İdeal olarak, Surge, Verge, Purge ve Splurge kelimeleri de The Merge için oldukça önemli.

Piyasa açısından, Eylül ortasında gerçekleşecek olan The Merge'nin bir sonucu olarak bir fiyat rallisi bekleyen yatırımcılar, fiyat rallisinin fiilen başlaması için 6-8 ay beklemek zorunda kalacaklar. The Merge sonrası temizleme fork'u genellikle yaklaşık 6 ila 8 ay çalışır. Ethereum geliştiricileri, büyük olasılıkla bir temizleme fork'u sonrası para çekme işlemlerini başlatacaklar. Yani Ether'de yeni dönem yalnızca temizleme fork'unun ardından başlayacak.

Ethereum (ETH), The Merge'den sonra deflasyonist bir kripto para haline gelecek ve EIP-1559'un madencilere vermek yerine ETH'yi yakmayı önermesinin bir sonucu olarak arz azalmaya başlayacak. Tüm bunlarla birlikte, Ethereum (ETH) fiyatları The Merge'den önce yükselebilir veya düşebilir. Ve yine Vitalik Buterin'in Ethereum Topluluk Konferansı'nda söylediği gibi, Ethereum'un değeri yalnızca doğru piyasa koşullarında artabilir.

The Merge Öncesi stETH ve ETC

Lido Staked ETH (stETH) ve Ethereum Classic (ETC) fiyatları da son 24 saatte Ethereum'la (ETH) birlikte yükseliyor. ETH, stETH ve ETC fiyatları yazım sırasında sırasıyla yüzde 12, yüzde 11 ve yüzde 22 arttı.

Lido Staked ETH, büyük olasılıkla Ethereum geliştiricilerinin temizleme fork'u sonrası güncellemeyi tamamlayana kadar kilitli kalmaya devam edecek. Ancak Coinbase ve Kraken gibi bazı kripto para borsaları, bu aşamadan 6 ay önce Lido Staked ETH alım satımına izin vereceğini belirtiyor.

Öte yandan kripto para madencileri The Merge sonrasında geçiş yapabilecekleri bir ağ olduğu için Ethereum Classic'e yönelmiş durumda ve ETC'nin fiyatı hızla yükseliyor. PoS geçişiyle birlikte ETH madencileri boşa çıkmış olacak. AntPool gibi büyük madencilik havuzları da Ethereum Classic'i destekleyecek.

Read Entire Article