Vitalik ve Ethereum Vakfı Tepkilerden Sonra Deprem İçin Harekete Geçti!

1 year ago 64

Dün Ethereum kurucusu Vitalik Buterin tarafından yapılan 1 ETH değerindeki bağış Türk kripto para topluluğunun tepkisine neden oldu. Hindistan ve Ukrayna yardım kampanyalarına devasa miktarda bağış yapan Buterin’in Türkiye için oldukça düşük bir rakam bağışlaması sonrasında Murat Pak bu bakiyeyi kendisine iade etti.

Ethereum Vakfı Tepki Aldı

Tüm dünyada Türkiye’de yaşanan büyük afet konuşuluyor. Ancak bu olay küresel kripto topluluğunun pek dikkatini çekmiş gibi görünmüyor. Pazartesi günü karanlık bir sabaha uyanan Türkiye 20 binin üzerinde canını kaybetti. 10 ilimizde binlerce bina yıkıldı ve halen arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Afetzedeler kışın zorlu şartları ve depremin yıkıcı etkisiyle en zor günlerini yaşadı. Halen daha yaşamaya devam ediyorlar.

Gönül isterdi ki bu acı Ukrayna ve Hindistan’ın yaşadığı felaketler kadar küresel kripto topluluğunda karşılık bulsaydı. Ancak olmadı. Yine de pes etmeyen Türk kripto topluluğu önde gelen kripto şirketlerini harekete geçirmek için sosyal medyada eşsiz bir mücadele veriyor.

Geri Adım Attılar

Tüm bu kaos bittikten, yaralar sarıldıktan sonra bile yaşananlara tepkisiz kalanlar unutulmayacak. Tarihe not düşmek adına utanç verici bu durumu dün sizlerle paylaşmıştık. Bugün, gelen aşırı tepkilerin ardından Ethereum kurucusu Vitalik Buterin yeni bir bağış transferi yaptı. Ahbap tarafından Efe Bulduk eliyle açılan kripto cüzdanına 99 ETH gönderen Vitalik Buterin toplam bağış miktarını yaklaşık 150.000 dolara çıkardı. Keşke dün 1 ETH değerindeki bağışı yaparken bunun Türk kripto topluluğu tarafından hakaret olarak algılanabileceğini düşünerek hareket etseydi.

Neyse ki Ethereum Vakfı da bu tepkilerin ardından tam 4 gün sonra gecikmeli olarak bağış çağrısında bulundu. ETHGlobal hesabından yapılan yardım duyurusunu resmi Twitter hesabından paylaşan Vakıf hem ilgili adreslerin güvenilir olduğunu teyit etti hem de Ethereum topluluğunu bağışa yönlendirmiş oldu.

Halen daha sessiz kalan büyük kripto şirketlerine baskının devam etmesi gerekiyor. Milyonlarca kripto para yatırımcısı onların projelerine devasa destekler verdi. Ve gün zor zamanda Türklerin yanında olma günü.

Read Entire Article