Voyager Digital’den İflasın Eşiğindeki Dev Kripto Para Fonuna Temerrüt Bildirimi

2 years ago 101

Kullanıcılarına yüzde 12'ye varan faiz getirisi sunan kripto para şirketi Voyager Digital, iflasın eşiğindeki kripto para hedge fonu Three Arrows Capital'in sorumluluğundaki kredi ödemesinin yapılmamasından dolayı temerrüt bildiriminde bulundu.

650 Milyon Dolarlık Kredi için Ödeme Yapılmadı

Kripto para şirketi Voyager Digital, bugün yaptığı açıklamada, 15 bin 250 BTC (325 milyon dolar) ve 350 milyon USDC borcu üzerinden 3AC olarak bilinen kripto para hedge fonu Three Arrows Capital'e temerrüt bildiriminde bulunulduğunu belirtti. Açıklamada, Voyager Digital'in müşteri siparişlerini karşılamaya ve para çekme işlemlerini yerine getirmeye devam ettiği kaydedildi.

Öte yandan şirket, bu ay Alameda Research ile anlaşmaya vardığı 75 milyon dolarlık kredi limitini doldurmuş durumda ve gerektiğinde daha fazla kredi kullanabilecek.  Voyager Digital CEO'su Stephen Ehrlich yaptığı açıklamada, "Bilançomuzu güçlendirmek için özenle ve hızla çalışıyoruz ve müşterilerin likidite taleplerini karşılamaya devam edebilmek için tüm seçenekleri değerlendiriyoruz." dedi.

3AC için Zaman Daralıyor

2012 yılında eski sınıf arkadaşları Su Zhu ve Kyle Davies tarafından kurulan fon, geçen ay Terra ekosisteminin ve ağın yerel varlığı Luna token'ının çöküşünün ardından büyük kayıplar yaşadı.  Singapur merkezli 3AC'nin bu ay içindeki marj çağrılarını karşılayamamasının ardından pozisyonları tasfiye edilmişti.

Yakın zaman önce The Wall Street Journal'a konuşan Davies, şirketin "alacaklılarla bir plan yapmak için daha fazla zaman kazandıracak bir anlaşmaya varmayı umduğunu" söylemişti.

Uzmanlara göre, 3AC için zaman giderek daralıyor ve beklenen iflas açıklaması çok yakında gelebilir.

Read Entire Article