Wall Street Yatırımcılarının Bitcoin’de Korkutan Beklentisi: %50

2 years ago 82

Dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin (BTC), geçen hafta boyunca 20 bin 500 dolar civarında ayakta kalmayı başardı. Bitcoin, bir sonraki fiyat hareketi için karışık sinyaller veriyor.

Bitcoin'de 10 Bin Dolar Beklentisi

Wall Street yatırımcılarının çoğu, Bitcoin'in mevcut fiyatlardan 10 bin dolara kadar yani bir yüzde 50 daha düşebileceğine inanıyor. Bloomberg'in son MLIV Pulse anketine katılan 950 yatırımcının yüzde 60'ı BTC için 10 bin doların gelebileceği beklentisini koyarken, geri kalan yüzde 40'lık kesim ise Bitcoin'in mevcut fiyatlardan yüzde 50 yükselerek 30 bin dolara kadar çıkabileceği görüşünü paylaştı.

Kripto para endüstrisi, son iki ayda problemli kripto para kredi platformları, çöken kripto para projeleri, kripto paralar ve çok daha fazlası açısından ciddi zorluklarla karşı karşıya kaldı. Dünya genelindeki düşüş beklentisi, satış yönlü baskıyı artırıyor. 2021'den Kasım ayından bu yana kripto para piyasalarından 2 trilyon dolar silindi ve yatırımcıların bir çoğu varlıklarının büyük bir kısmını kaybetti.

Sonuç olarak, piyasa dair görüşler aşırı değişken ve genel olarak aşağı yönlü. MLIV Pulse anketi, katılımcıların yaklaşık yüzde 28'inin yatırım yaptığı kripto paralara güçlü bir şekilde güvendiğini gösteriyor. Ancak yüzde 20’lik kesim kripto paraların değersiz olduğuna inanıyor. Bir risk sermayesi şirketi olan Tribe Capital'in ortağı Jared Madfes, Bloomberg'e konuştu ve şunları söyledi:

Şu anda sadece kripto paralarda değil, genel olarak dünya genelinde korkmak çok kolay bir şey. Bitcoin'de daha fazla düşüş beklentisi, insanların piyasadaki doğal korkusunu yansıtıyor.

Kripto Para Düzenlemeleri

Terra ekosisteminin, Celsius Network'ün, Voyager Digital'in ve sektördeki çok daha fazla şirketin çöküşüyle ​​ilgili son gelişmeler, kripto para sektörü için daha fazla düzenleyici incelemesinin gerekliliğini ortaya koydu. MLIV Pulse'un anketine katılanların çoğunluğu, hükümet denetimini kripto para sektörü için genel olarak olumlu bir adım olarak nitelendiriyor.

Birçoğu, güçlü düzenleyici önlemlerin perakende ve kurumsal oyuncular arasında daha fazla kripto para benimsemesine neden olacağı görüşünde. Ayrıca, katılımcıların çoğu Bitcoin ve Ether'e güveniyor. Katılımcılar, BTC ve ETH'nin kripto para sektöründe itici güç olmaya devam edeceği görüşünde. Oanda Corp'un kıdemli piyasa analisti Ed Moya, "Bitcoin hala kripto para sektörünün büyük bölümüne güç veriyor, Ethereum ise liderliğini kaybediyor." dedi.

Ankete katılanlar, ayrıca NFT'ler konusundaki görüşlerini de paylaştılar. Yüzde 90'ın üzerinde ezici bir çoğunluk, NFT'lerin sadece statü sembolleri veya sanat projeleri olduğunu söyledi. Yalnızca yüzde 9'u bunları bir yatırım fırsatı olarak gördüğünü belirtti.

Read Entire Article