Wells Fargo’dan Kripto Para Uyarısı: Haziran’da Yatırımcıları Neler Bekliyor?

2 years ago 107
Okuma Süresi: 3 Dakika
Mayıs, kripto para piyasası için kötü bir ay oldu. TradingView’den alınan verilere göre, piyasa Mayıs ayında şu ana kadar değerinden yaklaşık 500 milyar dolar kaybetti. Peki Haziran ayı, nasıl geçecek?

Uzmanlar, Enflasyon Verilerine Dikkat Çekti

Bitcoin‘in değeri, Kasım 2021 zirvesinden bu yana yüzde 50’den fazla düşüş kaydetti. Bu durum, tüm kripto para piyasasını olumsuz etkiledi. Federal Rezerv’in enflasyonla mücadele için para politikasını yoğun bir şekilde sıkılaştırması nedeniyle piyasalar ağır satışlardan zarar görüyor. Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz’a göre kripto paralar %70 daha düşebilir.
Merkez bankaları da kripto paralar konusunda oldukça eleştirel olmaya devam ediyor. Avrupa Merkez Bankası başkanı Christine Lagarde, bu ay kripto para birimlerinin değeri olmadığını söyledi. İsveç Merkez Bankası Riksbank, kripto para birimlerinin gerçek para olmadığını bildirdi ve küresel finansal sistemin istikrarı için risk oluşturduğuna dair uyarıda bulundu. Kripto odaklı risk sermayesi şirketi Placeholder Ventures’ın ortağı Chris Burniske, 2022’nin ikinci yarısında kripto pazarlarında bir dip beklenebileceğini söyledi. Chris Burniske’ye göre, enflasyon yılın sonuna doğru düşmeye başlayabilir ve 2023 kripto paralar için harika bir yıl olabilir.

Risk Devam Ediyor: Resesyon, Savaş ve Belirsizlik

Uzmanlara göre, Haziran’da kripto para birimlerine yatırım yapmaya karar verirseniz, altcoin’lerin fiyatları genellikle korelasyon içinde olduğundan Bitcoin‘i “izleme listenizde” bulundurmalısınız. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle oluşan belirsizlik, yüksek enflasyon ve resesyon gibi riskler yatırımcıların odak noktası olmaya devam ediyor. Bu nedenle, muhtemelen önümüzdeki haftalarda birçok kripto para birimi için yeni düşüşler göreceğiz. Wells Fargo, böyle bir durumda  kolayca hatalar yapılabileceğinden, duruma ilişkin belirsizlikler nedeniyle müşterilerini işlem hacmini küçük tutmaları konusunda uyardı. Bitcoin, hala 30.000 dolar seviyesinin altında işlem görüyor ve bu da fiyatın yakında 28.000 destek seviyesini test edebileceğini gösteriyor. Fiyat bu destek seviyesinin altına düerse, tüm kripto para piyasasına baskı yaratabilir. Öte yandan, Bitcoin fiyatı, 35.000 dolardaki direnç seviyesini geçerse kripto para piyasası yeniden ivme kazanabilir.
J.P. Morgan stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou, Bitcoin‘in şu anda makul fiyatının önemli ölçüde altında işlem gördüğünü ve orta vadede fiyatın yükseleceğini söyledi. J.P. Morgan stratejisti şunları ekledi:
Bitcoin’in 28.000 dolara düşmesine neden olan son piyasa çöküşüne rağmen, bankamız fiyat konusunda iyimser. İleriye dönük olarak, Bitcoin ve kripto para piyasası konusunda iyi bir tablo bekliyoruz
Read Entire Article