XRP, AVAX ve Ethereum: Son 24 Saatte Sadece 1 Tanesi Yükselişte!

1 year ago 64

Kripto para birimleri birkaç gün yükseliş grafikleri çizdikten sonra genel makro ekonomik görünümün negatife dönmesi ile birlikte yönlerini aşağı çevirdi. Yaşanan son düşüşün sebebinin özellikle teknoloji hisse senetlerinde gerçekleşen ve yüzde 20’lere varan geri çekilmeler olduğu düşünülüyor. Peki, popüler altcoin’ler olan Ripple (XRP), Avalanche (AVAX) ve Ethereum’da (ETH) son durum ne?

XRP Coin Fiyat Grafiği

23 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük 6. kripto para birimi konumunda bulunan XRP son zamanlarda fiyat hareketleri ve dava sürecindeki gelişmeler ile dikkatleri üzerine çekiyor. Yazının kaleme alındığı sırada son 24 saatte yaşadığı yaklaşık %2,2’lik geri çekilme ile 0,4599 dolardan işlem görüyor. Son 1 hafta içinde %4 gibi bir artış yaşayan XRP’nin 1 ay önceki fiyatının yaklaşık olarak %8 üzerinde işlem gördüğü de ifade edilebilir.

4 saatlik grafiklere bakıldığında şu anda XRP’de 0,4224 doların dip ve 0,5490 doların tepe seviyeyi oluşturduğu görülüyor. Bununla birlikte son günlerde yaşanan yükselişler sırasında kripto para biriminin 0,4835 dolarlık seviyelere kadar yükseldiği görülüyor.

Analistlere göre XRP fiyatında yönün tayin edilebilmesi için öncelikle SEC ile dava sürecinin sonuçlanması gerekiyor ve bunun da 2023 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşebileceği ifade ediliyor. Dolayısıyla uzman isimler kısa vadede XRP fiyatının volatil bir şekilde ilerlemeye devam edeceğini düşünüyor.

AVAX Fiyat Grafiği

Yazının kaleme alındığı sırada piyasanın aksine %2,5 oranında artış kaydetmiş olan AVAX 17,35 dolardan işlem görüyor. Genel piyasada bir geri çekilme görülürken AVAX’ın yaşamış olduğu artış dikkatleri çekiyor.

5,1 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük 16. kripto para konumun bulunana AVAX’ta 4 saatlik grafikler 14,42 doların dip ve 17,5 doların tepe seviye oluşturduğunu gösteriyor. Yapılan tahminlere göre 17,5 doların hacimli bir kırılımı AVAX’ta 18 doların ve ardından 20 doların testini beraberinde getirebilir.

Bunun yanında analistlere göre eğer AVAX 17 doların altına hamle yaparsa 16,8 doların ve sonrasında 16 doların destek olabileceği ifade ediliyor.

Ethereum Son Durum

184,4 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük altcoin olan Ethereum (ETH) yazının kaleme alındığı sırada 1.505 dolardan işlem görüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan yükselişlerde ETH 1.600 dolar sınırına dayanmıştı.

Son 1 hafta içinde yaklaşık olarak %18 oranında artış yaşamış olan ETH, tüm zamanların en yüksek seviyesini 16 Kasım 2021’de 4.891 dolar ile kaydetmişti. Analistlere göre her ne kadar Merge sonrasında bir geri çekilme yaşansa da bu güncellemenin orta ve uzun vadede ETH fiyatını yukarı taşıması bekleniyor. Eğer tüm piyasada yeni bir yükseliş başlarsa ETH için ilk ana direncin 2.000 dolar olabileceği düşünülüyor.

Read Entire Article