XRP Coin Fiyat Analizi! Ripple’ın XRP’si 1 Dolar Geçilebilir mi?

1 year ago 64

Ripple‘ın 13 Temmuz’da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) açtığı ve 2.5 yılı aşkın süredir devam eden davadaki kısmi zaferi XRP‘de yüzde 90’ı bulan bir yükselişle sonuçlandı. Yükseliş rallisi sırasında XRP fiyatı 0,9118 dolara yakın noktada bulunan önemli bir arz bölgesinini aşarak 0,938 dolara kadar çıktı. Bu yükselişin ardından oluşan satış baskısı ve tükenen yükseliş momentumu rallinin durmasına neden oldu.

XRP Fiyat Analizi

XRP fiyatı 0,9118 dolardaki dirençten geri döndükten sonra düzeltme moduna açtı ve yüzde 25 oranında düşerek 0,685 dolardaki desteğini yeniden test etti. Bu geri çekilme kısa vadeli yatırımcıların kar almasının bir sonucu olarak değerlendirilebilir.

XRP fiyatı, bu yazının hazırlandığı sırada 0,723 dolardan işlem görüyor ve düşüşün tersine döndüğünü gösteren mum oluşumları fiyatın 0,685 dolar desteğinin üzerinde kalabileceğini yansıtıyor. Popüler teknik analiz araçlarından Fibonacci Düzeltme Aracı‘nın yüzde 38,2’lik geri çekilme seviyesiyle aynı hizada bulunan bu yatay seviye, alıcıların fiyatı yükseltmeleri için güçlü bir zemin sağlıyor.

Alıcıların 0,685 dolardaki destekten aldıkları güç ile fiyatı bir süre konsolide ettikten sonra yeniden yukarı doğru hareket ettirmeleri söz konusu olabilir. Bununla birlikte, fiyat zaten önemli ölçüde düşerek düzeltmesinin tamamlamış gibi görünmesinden dolayı gelecek yeni bir destekleyici haber veya haberlerle fiyatın psikolojik açıdan oldukça önemli olarak gösterilen 1 dolar seviyesini kırıp geçmesi beklenebilir.

XRP Fiyatı Ne Kadar Daha Düşebilir?

Kripto para piyasasının daha sert bir düzeltmeyle karşı karşıya kalmasıyla XRP fiyatın 0,685 dolar desteğinin altına düştüğü ve yüzde 25’e ek yüzde 10’luk bir geri çekilmeyle Fibonacci teknik analiz aracının yüzde 50 geri çekilme seviyesiyle aynı noktada bulunan 0,62 dolara ulaşması söz konusu olabilir. Görülecek daha fazla geri çekilme, alıcıların altcoin’e olan güvenlerinin azalmasıyla sonuçlanabileceğinden daha sert düşüşlere kapı aralayabilir.

Tüm bunlarla birlikte XRP fiyatının Bollinger Bandı (BB) teknik analiz aracının üst bandına ulaşması, mevcut trendde aşırılığa ve bir düzeltmeye olan ihtiyaca işaret ediyor. Günlük zaman dilimindeki Ortalama Yön Endeksi (ADX) eğiminin yüzde 27’ye yaklaşmış olması ise alıcıların yükseliş trendinin sürdürme gücünün yüksek göründüğünü gösteriyor.

Read Entire Article