XRP Coin Fiyatı ATH’a Ne Zaman Ulaşacak? Ripple Kaç Dolar Olur? Ripple Davası Yorum!

1 year ago 55

Ripple davasının sonuçları sadece XRP’yi değil diğer birçok altcoini ilgilendiriyor. Yatırımcılar lehine gelişmeler var. Özellikle SEC’in elinin zayıflaması için bu davanın ne kadar kritik olduğunun defalarda altını çizmiştik. Peki XRP Coin fiyatı kaç dolar olacak? Yeniden XRP tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaşabilecek mi?

Ripple Davası ve XRP

Ripple’ın XRP fiyatı 13 Temmuz’da büyük bir artış göstererek yılın en yüksek seviyesi olan 0,938 dolara ulaştı. Bu, Nisan 2022’den bu yana ulaşılan en yüksek fiyat oldu. Halen daha fiyat 0,67 dolar bölgesindeki destek seviyesinin üzerinde alıcı buluyor. Son ralli davayla ilgili gelişmenin ardından 13 Temmuz akşam 21:00 sularında tetiklendi.

Ralli Yargıç Analisa Torres’in Ripple’ın tokenını halka açık borsalarda satmasının menkul kıymetler yasalarını ihlal etmediğini açıklamasının ardından gerçekleşti. Hatırlayanlar daha önce LBC Token davasındaki kararın ikincil piyasalardaki satışların önünü açtığını biliyor. Bu davada mahkeme borsalardaki satışların yasaları ihlal etmediğine karar vermişti. Son karar ihraççı şirketin token satışlarını da menkul kıymet tanımından çıkarıyor. Bu harika çünkü çoğu altcoin ön satışlarını borsalar üzerinden yaptı ve 2 kararın ortak sonucu bize SEC’in elinin zayıfladığını söylüyor.

Bununla birlikte, aynı yargıç şirketin XRP’yi doğrudan yatırımcılara satarken federal yasaları ihlal ettiğini de belirttiği için yasal savaş henüz bitmedi. Dolayısıyla, Ripple hala yaklaşık 729 milyon dolarlık satış için aleyhte bir kararla karşı karşıya kalabilir. Ripple yönetimi her türlü karara hazır olduğunu açıkladığından olası para cezasını da karşılayabileceğini söyleyebiliriz. Hülasa, Ripple ve XRP için daha güneşli günler kapıda olabilir.

XRP Coin Kaç Dolar Olur?

XRP fiyatı 29 Mart’tan bu yana azalan bir direnç çizgisinin altında işlem görüyor. Bu hat, en sonuncusu 22 Haziran’da olmak üzere çok sayıda reddedilmeye neden oldu. Ancak, 13 Temmuz’da XRP fiyatı %100 artarak direnç çizgisini kırdı ve bu süreçte 0,938 dolar ile yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Yukarıda da belirtildiği üzere, Ripple vs. SEC davasında kripto topluluğunun çoğunun övgüyle karşıladığı olumlu karar bu kırılmaya yardımcı oldu. Bu, düzeltmenin tamamlandığını doğruladı. Yani artık beklenen yükseliş başlamış gibi görünüyor.

Fiyat daha sonra biraz düştü ve şu anda direnç sağlayan 0,87 dolarlık yatay alanın altında işlem görüyor. Her durumda, günlük RSI devam eden artışı desteklemektedir.

Günlük zaman dilimine benzer şekilde, XRP fiyatının haftalık görünümü de yükseliş eğilimi gösteriyor. Fiyat, 700 gündür yerinde olan uzun vadeli azalan direnç çizgisinden çıktı. Bu, daha kısa vadeli günlük zaman çerçevesinden kopuşun meşruiyetini desteklemektedir. Fiyatın öncelikle 0,87 dolarlık direnci kesin biçimde aşması gerekecek. ATH seviyesine ulaşması içinse %250’lik bir artışa ihtiyacı var.

Peki orta vadede hangi seviye beklenebilir? Direnç bölgesi kalıcı olarak aşılırsa ATH öncesi son büyük direnç olan 1,7 dolar test edilebilir. Sonuç olarak, haftalık zaman diliminde 0,87 doların üzerinde kapanmayı başarırsa fiyatın hızla yükselmesi mümkün olacaktır. Olumlu haberlerin, pozitif hissiyatın devamı satıcıları dizginlerse yükseliş senaryosunda ATH orta vadede de imkansız değil.

Ancak önemli bir sorun var. XRP Coin fiyatı 0,87 dolar altında oyalanmayı sürdürürse yatırımcıların 0,55 dolara kadar düşüş görmesi muhtemeldir.

Read Entire Article