XRP İçin Yükseliş Mümkün Mü? İşte Grafiklerle XRP’nin Geleceği!

2 years ago 95

Güçlü bir direnç seviyesi, Ripple'ı iki aydan fazla bir alan içerisine hapsetti ve bu süre zarfında fiyatın 0,30 ila 0,39 dolar arasında hareket etmesine neden oldu. Görünen o ki, yükseliş trendinin devamı bu engelin kaldırılmasına bağlı olabilir. Ancak yatırımcılar, boğalar için yeterli momentum olup olmadığından emin değil.

Günlük Grafik Teknik Analizi

Aşağıdaki günlük grafiğin analizi, son iki ayda oluşan yapının aldatıcı bir yükseliş olduğunu ve buna daha derin diplerin oluşumunun eşlik ettiğini ortaya koymuş gibi görünüyor. Ancak görünen o ki XRP, bu diplerden kurtulup daha da yukarılara çıkmak için gereken güce sahip değilmiş gibi görünüyor.

XRP, sadece iki gün önce 100 günlük hareketli ortalamanın (mavi renkte) üzerine çıkmayı başardı. Sonuç olarak, fiyat 0,39 – 0,42 (kırmızı) aralığındaki direnç bölgesine tekrar dokundu. Bu nedenle, boğalar fiyatı belirtilen bölgenin üzerine çıkarabilirse, XRP'nin 200 günlük hareketli ortalamayı (beyaz) hedeflemesi beklenilebilir.

Bir düşüş senaryosunda Ripple, kilit direnci kıramayabilir ve yeniden test etmek için 0,33 dolarda bulunan desteğe dönebilir. Bu seviyenin altında bir kapanış, yukarıda bahsedilen yükseliş yapısını geçersiz kılabilir.

XRP için önemli denilebilecek noktar ise şu şekilde görülüyor.

Temel Destek Seviyeleri: 0,33 dolar ve 0,30 dolar

Temel Direnç Seviyeleri: 0,42 dolar ve 0,47 dolar

Günlük Hareketli Ortalamalar:

MA20: 0,37 dolar, MA50: 0,35 dolar , MA100: 0,37 dolar ,MA200: 0,56 dolar

XRP/BTC Grafiği

Bitcoin'e karşı, fiyat 100 günlük (mavi) ve 200 günlük (beyaz) hareketli ortalama çizgileri arasında dalgalanıyormuş gibi görünüyor. Ayılar, 1700 – 1800 SAT aralığında yatay direnci agresif bir şekilde savunmaya devam ediyormuş gibi görünüyor. Benzer şekilde, boğalar fiyatın 1500 SAT bölgesinin (yeşil renkte) altına düşmesine izin vermediler.

Sonuç olarak, yatay hareketin söz konusu seviyelerden birinin üstünde/altında kırılma ve kapanış olmadığı sürece devam etmesi beklenilebilir.

Temel Destek Seviyeleri: 1500 SAT & 1370 SAT

Anahtar Direnç Seviyeleri: 1700 SAT & 2100 SAT

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article