XRP Tarafında Bu Hareketler Fiyatı Etkiledi! Şimdi Ne Olacak?

2 years ago 101

Ripple, Temmuz ayının ilk gününde emanet cüzdanından 1 milyar XRP tokenin kilidini açtı. Hareket, Ripple'ın emanet politikalarının planlanmış bir parçası, ancak bugün birkaç saat içinde XRP fiyatını %6'dan fazla düşürdü. Kripto takipçisi Whale Alert'in bildirdiği gibi, Cuma günü erken saatlerde 2 ayrı işlem sırasında yaklaşık 329 milyon dolar değerinde XRP kripto para emanet cüzdanını Ripple'ın hesabına aktardı.

CoinMarketCap'e göre, piyasa değerine göre 8. en büyük kripto para olarak kendine yer buluyordu.

Arzı Sabitlemek İçin Milyarlarca XRP Kilitlendi

Blockchain ödeme şirketi Ripple Labs, 2017 yılında 55 milyar XRP tokenini veya toplam arzının %55'ini birden fazla emanet cüzdanına kilitledi. Şirkete göre bu, XRP arzına ek öngörülebilirlik sağlamak için yapıldı.

XRP kontratında bulunan ve bir konsensüs mekanizması tarafından kontrol edilen emanetler, belirlenen miktarda kripto parayı kilitli tutacaktı ve belirli koşullar yerine getirildiğinde daha sonra teslim edecekti.

Geçtiğimiz 44 ay içinde, Ripple 54 milyar tokenin kilidini açtı ve o zamandan bu yana emanetlere 44,5 milyar XRP iade etti. Bilindiği üzere şirket, SEC ile devam eden davası nedeniyle büyük kısmını veya kilidi açılmış XRP'leri emanete geri verme kararı aldı. Genellikle, serbest bırakılan paraları, kilidin açılmasından birkaç saat sonra geri kilitliyorlar.

Bununla birlikte, Whale Alert, bugün erken saatlerde 1 milyar XRP'nin kilidinin açılmasından bu yana Ripple'ın emanetlerine herhangi bir büyük XRP transferi bildirmedi, bu da şirketin henüz kripto paraları emanete geri döndürmeye başlamadığı anlamına geliyor.

XRP Fiyatı Düştü

Bu arada, XRP'nin fiyatı, milyarlarca yeni kripto paranın dolaşıma girmesinden birkaç saat sonra %6,2'den fazla düştü. Kripto para bugün 0,3123 dolarlık en düşük seviyeye dokundu ve değer bu yazı yazılırken aynı seviyenin üzerinde duruyor.

XRP Perşembe günü yükselişe geçti ve 24 Haziran'dan bu yana yaşanan uzun süreli düşüşün ardından bir gün içinde %8'den fazla arttı. Kripto para, tek bir haftada değerinin %17'sinden fazlasını kaybetmeden önce 0,3749 dolar seviyesine ulaştı.

Fiyat düşüşü, cüzdanlardan kripto borsası Bitstamp'a yapılan büyük XRP token transferleriyle aynı zamana denk geldi. Kripto takipçisi Whale Alerts'in bildirdiği gibi, ikinci çeyreğin son haftasında birden fazla transferle yaklaşık 600 milyon XRP parası Bitstamp'ta anonim cüzdanlara taşındı.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article