XRP’ye Piyango Vurdu! SEC’in Başı Çok Ağrıyacak! Avrupa Birliği Olaya El Mi Atıyor?

1 year ago 57

Avrupa Birliği, kıtadaki kripto endüstrisine hitap edecek ilk kapsamlı kurallar dizisi olan Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) mevzuatını onayladı. Bu gelişme, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile savaşmaya devam ederken Amerika Birleşik Devletleri'nde netlik kazanmaya çalışan Ripple Labs'ta bir hayran buldu.

Danışman Ripple'a (XRP) Destek Veriyor

Ripple'ın Uluslararası Politika Danışmanı Susan Friedman, AB'nin Twitter'daki son kripto hamlesini övdü. ABD'nin hala netlik yerine uygulamaya odaklandığını belirtti. Öte yandan Avrupalı milletvekilleri ileriye doğru büyük bir adım attılar.

Ripple'ın EMEA Politika Direktörü Andrew Whitworth, bunu küresel kripto işi için bir "dönüm noktası anı" olarak nitelendirdi. Ancak, işin henüz bitmediğini belirtti. Firmaya özgü normlar ve düzenlemeler geliştirmenin artık Avrupa denetim otoritelerine bağlı olduğunu söyledi.

Avrupa'da Düzenlemenin Yolu Açılıyor

Avrupa Parlamentosu MiCA lehine 517-38 oy kullandı. Önlem şimdi 16 Mayıs'ta AB Konseyi'nde son bir resmi oylamaya sunulacak. Yasa, AB Resmi Gazetesi'nde yayınlandıktan sonra, stablecoin çıkaranlar için Haziran 2024'te ve diğer tüm kripto varlık hizmet sağlayıcıları için Aralık 2024'te yürürlüğe girecek.

MiCA ile AB, tüketicileri korumayı ve şirketlerin AB çapında faaliyet göstermesine izin vermeyi amaçlamakta. Ayrıca şirketler için yasal kesinlik sağlamayı ve küresel kripto düzenlemesinde liderlik rolü üstlenmeyi amaçlamakta.

Bu kapsamlı çerçeve, işletmelere token ihracı, takas ve saklama gibi çeşitli hizmetler için net bir standart sağlayarak adil rekabet ve yeniliğe olanak tanıyor.  AB, düzenleyici netliği benimsediği için kripto projeleri için bir sonraki küresel merkez olmayı umuyor. AB, 450 milyon tüketiciden oluşan büyük bir kripto pazarına sahip.

Avrupa Parlamentosu ayrıca Fon Transferi düzenlemesi olarak bilinen ayrı bir yasa lehine 529-29 oy kullandı. Bu, kara para aklamayı durdurmak amacıyla kripto operatörlerinin müşterilerini tanımlamasını gerektiriyor.

Read Entire Article