Yapay Zeka Altcoinlerine Dikkat! GRT, AGIX, RNDR, INJ ve ROSE Yorum!

1 year ago 59

Son zamanların en fazla ilgi gören alanı Metaverse sonrasında yapay zeka oldu. Birçok altcoin devasa kazançlar elde etti. FET ve AGIX gibi altcoinler değerinin 10 katından fazla artış yaşadı. Peki yapay zeka altcoinlerde son durum ne? Yatırımcıları neler bekliyor? GRT, AGIX, RNDR, INJ ve ROSE özelinde güncel yorumlar.

Yapay Zeka Altcoinler Listesi

Yapay zeka odaklı veya bu alanla bağlantılı 160’ın üzerinde kripto para bulunuyor. Bunların bir kısmı GPT’nin bu alanı popüler hale getirmesiyle ortaya çıktı. Yani ilk kural yıllardır bu alanda bir şeyler yapmaya çalışan projeleri radarınıza almalısınız. FET, GRT, AGIX, RNDR, INJ ve ROSE gibi altcoinler direkt veya dolaylı olarak bu alanla ilgilenen eski altcoinlerdir.

Fakat bir sorun var. İtalya’nın GPT4 kısıtlamasının ardından AB de benzer bir kısıtlama düşüyor. ABD ise yakında yapay zekayı düzenleyen ve onu bir açıdan kısıtlayan düzenlemeyi yürürlüğe koyacak. İnsanlar filmlerde gördüğü şeyin gerçeğe dönüştüğünü veya gerçeğe çok yakın bir hale büründüğünü gördü. Ancak daha fazlası için yasa koyucular belli çerçeveler oluşturacak. Bu süreç yapay zeka altcoinleri de olumsuz etkileyebilir.

GRT Coin Yorum

Yazı hazırlandığı sırada GRT Coin fiyatı 0,145 dolarda bulunuyor. Kısa vadede 0,1414 dolar altı kapanışlar yükselişin geçersiz kılınmasına neden olacak. İki gün önce 0,157 doları aşamayan GRT Coin 23 Mart’ta da aynı bölgeden reddedilmişti. Ardından fiyat 0,12 dolara kadar düştü. Şimdilik negatif görünen fiyat 0,132 dolar altı kapanışta 27 Mart dibinin tekrar ziyaret edebilir.

AGIX Coin Yorum

Elon Musk hakkındaki “yapay zeka için yeni bir ekip” dedikodusu AGIX Coin fiyatına kısa vadede fayda sağladı. Ancak dedikodular daha fazlasını yapamaz. AGIX Coin 0,6 dolar zirvesinden sonra 0,39 dolar desteğine düştü. Fetch ile benzer hareketler yapıyorlar. 9 gündür bu destek seviyesi 8 kez test edildi. Fiyat kısa vadede 0,437 dolar bandını aşabilirse düşüş trendi sona erebilir. Önümüzdeki saatlerde destek güçlü kalırsa önceki günlerde olana benzer şekilde 0,42 dolar seviyesine bir test görebiliriz.

RNDR Coin Yorum

Ekibin amacı tokenin değerini artırmaktı ve harekete de geçtiler. Ancak boğa piyasalarında devasa kazanç getirecek bu hamleden maksimum faydayı elde edemediler. Ocak rallisinde 2,2 dolara kadar ulaşan fiyat 0,89 dolarda tekrar dibi gördü. Sonrasında 1,096 dolarda yeni bir dip yaptı. Şimdi daha derin bir düzeltmeye hazırlanıyor gibi görünüyor. Eğer BTC fiyatında sert düşüşler görürsek 1,24 doların kaybedildiği senaryoda RNDR Coin fiyatı 0,9 dolar dibine yuvarlanabilir.

INJ Coin Yorum

28 Mart tarihinden bu yana istikrarlı bir yükseliş gördü. Fiyat 3,6 dolardan 6 dolar sınırına kadar yükseldi. INJ Coin için 5,1 dolar üstü kapanışlar yükselişin devamını destekler. Eğer Bitcoin cephesinde ciddi bir olumsuzluk olmazsa 7,2 ve 9,8 dolar dirençleri hedeflenebilir. Geçmiş fiyat hareketlerinden öğrendiğimiz şey INJ Coin yatırımcılarının ani iniş çıkışlara hazırlıklı olması gerektiğidir.

ROSE Yorum

Popüler altcoin Türk kripto yatırımcılarından da yoğun ilgi görüyor. Son büyük rallinin ardından fiyat yaklaşık %50 düşmüştü ancak yeniden Ocak zirvesinde ve burada konsolide oluyor. ROSE Coin yatırımcıları kısa vadede yükselişin devamı için 0,06343 dolar üstünde kapanışlar görmeli.

Düşüş senaryosu ise 0,05775 altı kapanışlarda gündeme gelebilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article