Yasaklanan Kripto Projesi Çıkış Yolu Arıyor! NFT ve Blockchain Düşmanlığı!

2 years ago 93

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri kripto paraların gelecekte daha fazla hayatımıza olacağını düşünüyor. Bu yönde çalışmalarını devam ettiriyor. Ancak bunun tam tersini düşünenler de var. 200 milyon adetle bugüne kadar en fazla satılan oyun olan Minecraft son yaptığı açıklamalarla kripto NFT projesini zor durumda bıraktı.

NFT Worlds Eriyor

NFT Worlds kurucu ortağı ArkDev takma ismiyle tanınıyor ve perşembe günü Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Minecraft tabanlı proje NFT Worlds'ün bu hafta sonu Minecraft'ın NFT entegrasyonlarını yasaklamasına yanıt olarak bir eylem planını ortaya çıkarmayı hedeflediğini söyledi. Şirket, Minecraft'ın kaynak kodunu NFT ile çalışan kendi metaverse projesi için temel olarak kullanıyor. Microsoft'un 2014'te satın aldığı Minecraft yapımcıları Mojang Studios'un duyurusu ile NFT Worlds tam bir çıkmaza girdi.

Microsoft, Teams gibi ürünlerinde NFT ve metaverse çalışmalarını devam ettiriyor. Milyar dolarlık alımlar yapıyor. Ancak sahibi olduğu Minecraft, kripto paraların, NFT ve Blockchain’in oyunun geleceği için büyük bir risk olduğunu düşünüyor.

NFT Worlds Neden Düşüyor?

Çarşamba gecesi bir Discord güncellemesinde, NFT Worlds ekibi, değişikliği anlamak için "Minecraft politika uygulama ekibindeki doğru karar vericilerle" iletişime geçmeye çalışmak da dahil olmak üzere projeye nasıl devam edileceğine dair çeşitli seçeneklere baktığını söyledi. Ayrıca, bu başarısız olursa, kendi Minecraft benzeri oyun motoruna ve oyun platformuna geçiş ve diğer projelerle iş birliği de dahil olmak üzere çeşitli seçenekler masada bulunuyor.

NFT Worlds koleksiyonu açıklamanın ardından 3.33 ETH ortalama fiyattan 1 ETH seviyesine kadar düştü. Eğer tatmin edici bir çözüm bulunamazsa koleksiyon fiyatının daha da düşmesi bekleniyor.

Minecraft yaptığı açıklama sonrasında sektörün öncülerinden büyük tepki aldı. The Sandbox metaverse projesinin arkasındaki şirket olan ve NFT Worlds'de hiçbir hissesi olmayan Animoca Brands'ın yönetim kurulu başkanı Yat Siu, Perşembe günü bir Twitter ileti dizisinde Microsoft ve Minecraft'ı bir "dijital diktatörlüğe" benzetti.

“Blockchain ve NFT'ler Minecraft veya oyun topluluğu için bir tehdit değil, dijital hayatımızın her yönünü kontrol eden ve zamanımızdan ve dikkatimizden her değeri çıkarmaya devam etmek isteyen kapalı platformlar/tekeller için bir tehdit”.

NFT Worlds ekibi de sosyal medyada bazı uzmanların eleştirilerine maruz kaldı. En fazla eleştirilen husus çok sayıda yatırımcıyı mağdur etmeden önce neden bunu öngöremedikleridir. Minecraft ile henüz proje başlamadan önce görüşülerek atacakları adımın sonuçlarını netleştirmeleri gerekirdi.

Read Entire Article