Yatırım Bankasından Kripto Hamlesi: Bu Altcoinin Fonlarını Sunacak!

2 years ago 118

New York merkezli yatırım bankası ve finansal danışmanlık şirketi Goldman Sachs, müşterilerine Galaxy Digital üzerinden Ethereum (ETH) fonlarına erişim desteği sunuyor. Böylece Galaxy Digital’in kurumsal Ethereum fonlarına erişim hakkı olan müşteriler, yatırımlarını bu fonlarla yapabilecek ve ek avantajlara sahip olacaklar.

Goldman Sachs ve Galaxy Digital

SEC, Goldman Sach’i Ethereum fonlarına erişim izni listesinde gösteriyor ve ödenmesi gereken ücretler için aracı firmalardan biri olduğunu kabul ediyor. Bu şekilde Goldman Sach, Ethereum (ETH) fonlarına yönlendirdiği müşterileri sayesinde reklam ücreti de alacak.

Ayrıca SEC’in Goldman Sach’i listelediği raporda, minimum finansmanın 250.000 dolarlık olabileceği ve 12 aylık bir fon olacağı da belirtiliyor. Bu gelişmeden sonra daha şimdiden 28 müşteri yaklaşık 50 milyon dolardan fazla yatırımı ile dikkat çekiyor.

Galaxy Digital Holdings ise ABD merkezli kripto tabanlı bir finansal şirket olarak biliniyor. Galaxy Digital, Goldman’in Bitcoin Future projesine de likidite sağlıyor ve aynı şekilde bu dijital blockchain yatırım şirketinin de benzer bir fon düzenlemesi mevcut. Ayrıca Galaxy Digital, Ethereum (ETH) fonu başlatacağını yaklaşık bir yıl önce duyurmuştu.

Tüm bunlara ek olarak bağımsız bir varlık yönetimi şirketi olan CAIS Capital LLC de Galaxy’nin Ethereum (ETH) fonunda alıcı olarak listeleniyor. Ayrıca CAIS, Galaxy’nin desteklediği farklı bir Ethereum fonuna da dahil olmuştu.

Goldman Sachs Kripto Gelişmeleri

Goldman Sachs ise üç yıllık bir aradan sonra Küresel Para Birimleri ve Gelişmekte Olan Piyasalar bölümünü tekrardan açarak Kripto Alım Satım Masası olarak değiştirmişti. Böyle Goldman Sachs, hem kendi yatırımcılarından gelen yoğun kripto desteği hizmetini karşılamayı hem de kripto dünyasından yeni müşterileri kazanmayı hedefliyor. Ayrıca Goldman, Ethereum ile yapılacak işlemlerin vadeli işlemler türevinde değil, fiziksel bir varlık gibi işlem görmesini sağlamayı hedefliyor.

Bankalar günümüzde kripto para birimleri alanında çok aktif olamıyor ve daha çok merkezi sisteme bağlılıklarıyla biliniyor. Ancak Galaxy Digital gibi şirketler, bankalarla kripto ekosistemi arasında bir köprü olabiliyor ve açıklıkları kapatabiliyor. Ayrıca Goldman Sachs, kripto para birimleri ile gelişmelerine devam ediyor ve Goldman yöneticisi Roger Bartlett de Goldman Sachs’tan ayrılarak ünlü kripto borsası Coinbase’de iş hayatını devam ettiriyor.

Read Entire Article