Yatırım Efsanesi Bitcoin için “Yok Artık” Dedirten Beklentisini Paylaştı

2 years ago 94

Finansal okuryazarlık üzerine en çok satan kitap olan "Zengin Baba Yoksul Baba" kitabının yazarı, tanınmış Bitcoin ve emlak yatırımcısı Robert Kiyosaki, Bitcoin fiyatı için kısa vadede beklentisini paylaşmak için Twitter hesabını kullandı.

"Bin 100 Doları Test Etmesini Bekliyorum"

Robert Kiyosaki, kazananların hatalarından ders çıkardığını söyleyerek "kazananlar ve kaybedenler" hakkında bir kez daha tweet attı. Yatırım efsanesi, Bitcoin'in daha da düşeceğini öne sürerek en büyük kripto paranın bin 100 doları test etmesini beklediğini söyledi. Ardından, Bitcoin'in toparlanması halinde daha fazla alım yapacağını ancak dipten alım için bir diğer seçeneğin de "kaybedenler" olarak nitelendirdiği "kağıt ellerin" teslim olmasını beklemek olduğunu belirtti.

Yatırım efsanesinin işaret ettiği bin 100 doların görülmesi, 69 bin dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesini gören Bitcoin'in zirveden yüzde 98,40 düşmesi anlamına geliyor.

Uzun Vadede Yükseliş Beklensini Koruyor

Yarım milyondan fazla takipçisi bulunan Twitter kullanıcısı @CryptoKaleo, Kiyosaki'nin dikkat çeken çıkışı sonrası Mayıs ayında Fed'in tarihi bir faiz artırımına gitmesinin hemen ardından BTC'in 17 bin dolarla dibe vurabileceğini söylediği tweet'ini hatırlatması kripto para topluluğunun dikkatini çekti.

Yatırım efsanesi aslında fikrini değiştirmiş değil. Kiyosaki, 20 Mayıs'ta attığı bir diğer tweet'inde ise Bitcoin'in 9 bin doların altına düşebileceğini iddia etmiş, Fed ve ABD Hazinesi gibi kuruluşların yozlaşmış olmasından dolayı en büyük kripto parada yükselişin kaçınılmaz olduğunu belirterek uzun vadede yükselişin devam edeceğini söylemişti.

Read Entire Article