Yatırım Şirketinden 300 Milyon Dolarlık Fon: Hedefte Çeşitli Altcoin Projeleri Var

2 years ago 102

Kripto paralara özel bir yatırım şirketi olan CoinFund, erken aşamadaki Blockchain projelerini desteklemek için 300 milyon dolarlık risk sermayesi fonu başlattı. Başlatılan fon, ayı piyasasının ortasında sert şekilde sarsılan sektöre olan yatırımcı güvenini işaret ediyor olması bakımından son derece önemli.

Layer 1, Web3, NFT'ler ve Daha Fazlası

CoinFund yönetici ortağı ve girişim yatırım başkanı David Pakman, CoinDesk'e verdiği röportajda, fon sağlayıcısı olan CoinFund Ventures'ın aynı zamanda büyük bir adreslenebilir pazara sahip bir kripto para sektörüne ait olan ticari ilgiyi gösteren şirketlere yatırım yapacağını açıkladı. Fonun ilgi alanları arasında Layer 1 Blockchain'ler, Web3 altyapısı sağlayıcıları, değiştirilemez token'lar (NFT'ler), oyun ve varlık yönetimi şirketleri yer alıyor.

Kripto para endüstrisindeki risk sermayesi yatırımlarının değeri, 2022'nin ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 düşerken, yapılan anlaşmaların sayısı güçlü kaldı ve bu da daha erken aşamadaki, daha küçük fonlama turlarına doğru bir kayma olduğunu gösteriyor. Yeni fon, şirketin ilk risk sermayesi aracı için 83 milyon dolar toplamasının ardından bir yıldan biraz daha uzun bir süre sonra duyuruldu.

2015 yılında kurulan CoinFund, daha önce merkeziyetsiz finans (DeFi) projelerine, Bitcoin ve tohum aşaması yatırımlara odaklanmıştı. Portföy şirketleri arasında NBA Top Shot'ın yaratıcısı Dapper Labs, Blockchain altyapı platformu Blockdaemon ve veri indeksleme protokolü The Graph yer alıyor. A Serisi fonlama turlarını yükseltmeye devam eden başarılı portföy şirketleri, o aşamada yatırım yapacak bir aracı gerektirmeyen şirket ile çalışmaya devam etme arzusunu dile getirdi.

Pakman, "Piyasadaki bu boşluğu gördük, CEO'ları tarafından bir nevi teşvik edildik. O aşamada çok etkili ve yardımcı olabileceğimizi hissettik, bu yüzden erken aşamada bir fon topladık." dedi.

CoinFund Ventures I yatırımları için fon boyutları, şirket başına 6 milyon ila 10 milyon dolar arasında değişecek. Bu da fonun muhtemelen 30 ila 40 şirkete yatırım yapacağı anlamına geliyor. Pakman, fonun çoğunluğunun CoinFund'un geçmişte desteklemediği şirketlere gideceğini, ancak az sayıda portföy şirketinin devam eden yatırımlarına ek yatırım alabileceğini belirtti.

CoinFund, özel piyasa yatırım şirketleri Adams Street Partners ve StepStone Group, fonlama fonu Accolade Partners ve Texas Teachers Retirement System (TRS) gibi yeni fonu destekleyen bazı sınırlı ortaklara sahip. TRS, kripto para yatırımları yapan küçük ama sayıları giderek artan emeklilik fonlarına üye olmasıyla öne çıkıyor.

6-8 Yıllık Yaşam Döngüsü

Bir ayı piyasası sırasında böyle bir fonun başlatılması hakkında sorulan soruya yanıt veren Pakman, CoinFund'un üç çöküş döneminde var olduğunu ve yeni fonun altı ila sekiz yıllık bir yaşam döngüsüne sahip olduğunu belirterek şunları söyledi:

Bu tür piyasa volatiliteleri ders niteliğindedir. Zaman içinde çok fazla değer kazanacak önemli bir şey inşa etmeye odaklandığınız sürece, piyasalar bir noktada sizinle işbirliği yapacaktır.

Read Entire Article