Yatırımcılar Bu Hafta 4 Altcoin’e Dikkat Etmeli! Bitcoin Hareket Ederse Altcoin’ler Durmaz!

1 year ago 58

Kısmen Amerika Birleşik Devletleri bankacılık sektöründeki kaostan beslenen son kripto para piyasası rallisi, Bitcoin (BTC) gibi büyük varlıkların yeni direnç seviyeleriyle karşılaşmasıyla bir engele sert bir biçimde çarptı. Aynı zamanda, yukarı yönlü bir ivmeyi tetiklemesi beklenen yeni gelişmelere olan inanç da azalmış görünüyor.

Bununla birlikte, bu gerilemenin ortasında, bazı kripto varlıklar genel piyasadan çıkma potansiyeline sahip oldukları için önümüzdeki hafta göz önünde bulundurulmaya değer. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda 10 Nisan haftası için izlenecek en iyi dört kripto para biriminin bir listesini hazırlandı.

Cardano (ADA)

Cardano'nun (ADA) fiyatı şu anda bir ralliyi tetiklemek için büyük ölçüde ağ faaliyetlerine bağlı. Zira varlık 0,40 dolar seviyesinde dirençle karşı karşıya. Mart ayının sonlarında, ağ faaliyetlerinin hızlanmasıyla ADA çift haneli rakamlarda önemli bir fiyat artışı yaşadı.

Özellikle, bir katman-2 ölçeklenebilirlik çözümü olan Hydra için güncellenen yol haritası, geliştiricilere işlem hızını artırma ve ağdaki maliyetleri düşürme aracı sağlayarak ADA'yı tekrar odak noktasına yerleştirdi. ADA topluluğu ayrıca Valentine yükseltme hard forkunun faydalarını da merakla bekliyor. Şubat ayında tanıtılan yükseltme, ağdaki güvenliği ve birlikte çalışabilirliği artırarak ekosistemin genel sağlığı için olumlu bir hava oluşturacakmış gibi görünüyor.

Yazım zamanı itibariyle ADA, haftalık %0,5'ten az kazançla 0,38 dolardan işlem görüyordu. Bununla birlikte, kripto para birimi 0,40 dolarlık direnç seviyesini başarıyla aşarsa, gelecekteki fiyat için büyük yükseliş etkileri olabilir.

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH), 2.000 dolarlık dirençle karşılaştıktan ve duraklama ile sonuçlanan bir ralli yaşadıktan sonra, 12 Nisan'da yapılması planlanan Shapella hard fork'u öncesinde gündemde. Etkinlik, yatırımcıların stake edilmiş ETH'lerini geri çekmeye başlamasına olanak tanıyacak ve ETH'nin değerini potansiyel olarak etkileyebileceğinden, yeniden stake etme hizmetleri sunan farklı kuruluşların ortaya çıkışını izlemek ilginç olacak.

Bu doğrultuda, yeniden stake etme, borsalarda stake edilmemiş ETH'nin taşmasını önleyebilir, satış baskısını azaltabilir ve ETH yakımı ile birleştiğinde, Ethereum'u uzun vadede deflasyonist hale getirerek fiyatı potansiyel olarak 2.000 dolarlık yükseliş hedefine götürebilir.

Twitter'da Elcryptoprof adlı bir kripto analisti, Ethereum'un 2.000 doları aşması halinde bir altcoin rallisini tetikleyebileceğini öngördü. Teknik analizin, Ethereum'un kısa vadede harika göründüğünü ve şu anda yeniden test edilmekte olan bir üçgen modeline sahip olduğunu gösterdiğini belirtti. Eğer kırılma başarılı olursa, Ethereum 2.000 doları geçebilir.

Lido DAO (LDO)

Lido DAO (LDO), son kripto piyasası rallisinden faydalanmanın yanı sıra, Ethereum stake etme konusundaki gelişmeler nedeniyle de kazançlar elde etti. Ethereum ve diğer varlıklar için önde gelen bir likit stake platformu olan LDO'nun, yatırımcılar stake edilmiş Eth'lerine erişebildiğinde daha fazla fayda sağlaması bekleniyor. Likit stake çözümleri, kullanıcıların minimum 32 ETH gibi ağır bir gereklilik olmadan ETH staking'e katılmalarına ve aynı zamanda istedikleri zaman staking'i kaldırmalarına olanak tanıyordu.

Genel olarak, 2023'te LDO, bir yükseliş trendi çizgisi boyunca konsolide oluyor ve bu, sürdürüldüğü takdirde yatırımcılar için potansiyel olarak daha fazla kazanç sağlayabilir. Ayrıca, LDO Nisan ayının başında günlük aktif adreslerde önemli bir artış gördü ve bu da LDO'ya artan yatırımcı ilgisini gösteriyor. Lido DAO topluluğu ayrıca yaklaşan Lido V2 yükseltmesine ve bunun fiyat hareketi üzerindeki potansiyel etkisine odaklanmakta. Şu anda LDO, günlük %5'in üzerinde kayıpla 2,31 dolardan işlem görüyor. Teknik analiz için, LDO'ya tarafsızlık hakim görünüyor.

Chiliz (CHZ)

Kripto para piyasasındaki rallinin duraklamasına rağmen, spor temalı bir kripto varlık olan Chiliz (CHZ), artan ağ etkinliği nedeniyle en çok kazananlar arasında yer aldı. Yatırımcılar, planlanan yükseltmelerin token değerini nasıl etkileyeceğini görmek için sabırsızlanıyor.

Özellikle Chiliz ekibi kısa süre önce, ekosistemin yerel token'ına yönelik talebi artırması beklenen yeni bir blok zinciri başlatma planlarını duyurdu. Geçtiğimiz yıl boyunca CHZ, genel kripto piyasası fiyat hareketini tutarlı bir şekilde takip etti ve şu anda kısa vadeli bir hedef olarak 0,15 dolarlık direnci hedefliyor. Yazım saatine göre CHZ, haftalık neredeyse %10 kazançla 0,13 dolardan işlem görüyordu.

Read Entire Article