Yatırımcılar Dikkat! Altcoin’de Düşüş Derinleşebilir!

2 years ago 103

Filecoin (FIL) fiyatı, son üç hafta boyunca flama formasyonunun simetrik üçgen kısmında hareket etti. Satıcılar, kripto para piyasalarındaki son satışlara yanıt olarak fiyatı bu modelden çıkararak düşüş trendini tetikledi. Ortaya çıkan düşüş, mevcut düzeltmeyi geçici olarak durduran 6,3 dolarlık destekte durdu.

Filecoin için Teknik Analiz

Geçen ayki toparlanmanın ortasında, günlük zaman diliminde FIL/USDT grafiği bir flama modeli oluşturdu. Bu yükselişin devamı modeli, toparlanma rallisini daha yükseğe çıkarmak için satın alım momentumunu hızlandırması gerekiyordu. Ancak son günlerde Fed'in Eylül ayında faiz oranını yüzde 0,75 artırabileceği yönündeki haberler kripto para piyasalarını oldukça etkiledi. Sonuç olarak, diğer bazı büyük kripto paralara benzer şekilde, FIL fiyatı ani bir satış gördü.

Bu satış baskısı, flama modelinde olağandışı bir düşüş trendini tetikledi. Piyasalar genelindeki düşü FIL fiyatını yüzde 17,6 aşağı çekti. Altcoin şu anda 6,64 dolardan işlem görüyor ve 7,62 dolardaki ara desteğini kırarak dirence dönüştürmüş durumda

Filecoin fiyatı, delinmiş desteği yeniden test etmek için muhtemelen yükselecek. Bu nedenle, satıcılar fiyatı 6,64 dolarlık çevrilmiş direncin altına düşerecek olurlarsa altcoin'in fiyatı 6,28 dolardaki desteği kırmak üzere harekete geçebilir. 6,28 doların altında gelecek mum kapanışı, Temmuz sonunda başlayan toparlanmayı baltalayabilir ve fiyatı 5 dolardaki dip desteğe kadar çekebilir.

Altcoin için en yakın direnç seviyeleri sırasıyla 7,62 dolar ve 9,5 dolarda. En yakın destek seviyeleri ise 6,28 dolar ve 5 dolarda.

Teknik Göstergeler Ne Söylüyor?

EMA'lar: Filecoin'in düşüşe geçemsiyle birlikte fiyat 20-50 günlük EMA'nın altına düştü ve açığa satış yapanlar için ekstra bir avantaj sağladı. Bu hareketli ortalamalar geçerli bir dirence dönüşebilir ve düzeltmenin devam etmesine neden olabilirler.

RSI Göstergesi: Günlük RSI eğimi düşüş bölgesine girmiş durumda ve bu da FIL piyasalarındaki yatırımcı duyarlılığının düşüşe geçtiğini gösteriyor.

ADX: Aşağı yönlü ADX eğimi, yükseliş momentumu kaybını gösteriyor.

Read Entire Article