Yatırımcılar Dikkat! Altcoin’in Tarihi Olayına Sayılı Saatler Kaldı!

2 years ago 84

Ethereum ağının uzun zamandır beklenen The Merge güncellemesine sayılı saatler kaldı. 15 Eylül'de TSİ 07.00'da gerçekleşmesi beklenen ve kripto para piyasalarının göreceği tarihi olaya saatler kala pek çok uzman The Merge'nin Ethereum ve kripto piyasa piyasaları için devasa bir yükseliş katalizörü olacağını savunuyor. Bununla birlikte uzmanlar, The Merge'nin ETH fiyatı için "Söylentiyi Al, Haberi Sat" olayına neden olabileceğine ilişkin kaygılarını dile getiriyorlar. Gerçekten de, tarihi güncellemeye yaklaştıkça Ethereum fiyatının önemli ölçüde düştüğü ve düşüşün yavaş yavaş hız kazandığı görülüyor. ETH için The Merge sonrası neler olabilir? Detaylar haberimizde.

The Merge ve Ethereum Fiyatı

"Söylentiyi al, haberi sat" olayı, trader'ların ve yatırımcıların bir gelişmeyi çevreleyen heyecandan kazanç sağlamak için alım yönlü pozisyon almaları ve gelişmenin gerçekleşmesinin ardından satış yaparak pozisyonlarını kapatmaları anlamına gelmektedir. Bu olay, genellikle bir gelişmeyi çevreyelen heyecanın sonlanmasına yakın gerçekleşir.

Kripto para meraklısı ve tecrübeli kripto para trader'ı Lark Davis, Ethereum Merge'nin "söylentiyi al, haberi sat" kategorisinde girebileceğini savunuyor. The Merge'nin temelde güçlü bir yükselişin katalizörü olacağına inandığını belirten Davis, en büyük altcoin'in güncellemenin ardından uzun vadede neden yükseleceğini açıklamak için enerji tüketimi ve emisyonlarındaki düşüşü ve The Merge'nin deflasyonist doğasına işaret etti. Ancak Davis'e göre, bunların büyük çoğunluğunun gerçekleşmeye başlaması vakit alacak. Bu nedenle şu an için ETH'de "haberi sat" tarafında olunabilir.

Popüler kripto para influencer'ı ve trader'ı Quinten Francois, The Merge'nin ardından Ethereum fiyatının en büyük kripto para Bitcoin'in aksine düşebileceğini iddia etti. Quinten Francois, uzun zamandır beklenen güncellemenin ardından belli bir sürenin geçmesiyle güçlü bir toparlanmanın da başlayacağını da ekledi.

ETH, yazım sırasında son 24 saatte yüzde 6,52 düşüşle bin 602 dolardan alınıp satılıyor.

The Merge ve Ethereum Ağı

Uzun vadede yüksek potansiyele sahip olmasına rağmen The Merge'nin beklenen hedeflerine ulaşması vakit alacak. Ayrıca, güncelleme Ethereum ağıyla ilgili bazı önemli sorunları ele alarak çözmüyor. Örneğin, güncelleme ile ağ üzerindeki işlemlerin gerçekleşmesinin önündeki uzun bekleme süresi ve yüksek gas ücreti sorunları çözülmeyecek. Ethereum'un kurucu ortağı Vitalik Buterin, tüm bu sorunları çözmek için dört aşamalı, uzun vadede uygulanacak bir plana sahip.

Öte yandan The Merge ile saf dışı kalacak olan Ethereum madencilerinin ağı hard fork'lamalarının tüm ekosistemin üzerinde feci bir etkisi olabileceği öngörülüyor.

Read Entire Article