Yatırımcılar Dikkat! Bitcoin Almadan Önce Bu Veriler İncelenmeli!

2 years ago 83

Glassnode'dan alınan veriler, kısa vadeli BTC Hodler’ları tarafından tutulan arzdaki Bitcoin kârının 431 gündür düştüğünü gösteriyor. Bu durum yeni yatırımcılar için büyük bir soru işareti olmaya devam edebilirmiş gibi görünüyor.

Arz Giderek Sıkışıyor

Glassnode'un son haftalık raporuna göre, kârdaki STH arzı genellikle her döngüde üç aşamadan geçmekte. Kârdaki arz, şu anda ağ üzerinde bir miktar kârla tutulan toplam Bitcoin miktarını ölçen bir gösterge olarak kabul edilir.

Metrik, zincirdeki her bir coin'e bakarak en son hangi fiyattan hareket ettirildiğini görerek çalışır. Herhangi bir coin için bu fiyat şu anki BTC değerinden daha düşükse, söz konusu coin şu anda gerçekleşmemiş bir kar tutuyor anlamına gelir.

"Kısa vadeli Hodler" (STH) grubu, 155 günden daha kısa bir süredir coinlerini elinde tutan tüm yatırımcıları içeren bir BTC grubudur. Kârdaki Bitcoin STH arzı farklı döngüler sırasında aynı üç aşamayı takip etmekte. İlk aşama, kripto fiyatının döngünün zirvelerine ulaşmasından hemen sonra gerçekleşir ve düşüş STH'lerin önemli kayıplara girmesine neden olur.

Bunu takip eden BTC değerindeki diğer düşüşler, düşüş yavaşlayana ve bu sahiplerin maliyet esası gerçek fiyatı yakalayana kadar STH karlarının daha da küçülmesine neden olur. Bu ikinci aşama sıkıştırma dönemi olarak kabul edilir.

Son olarak, STH maliyet tabanı bu aşamadan sonra piyasa fiyatına yaklaştığından, fiyattaki önemli artışlar aynı zamanda büyük miktarda STH arzının kâra geçmesine neden olur. Bu üçüncü aşamada, kârdaki STH arzı, coin'in değeriyle birlikte bir büyümeden geçer.

İncelemeler yapıldığında Bitcoin piyasasının şu anda ikinci aşamada olduğu ve göstergenin değerinde bir sıkışma yaşandığı anlaşılıyor. Kârdaki STH arzı, önceki döngülerin herhangi birinden daha uzun bir süredir yani 431 gündür bu aşamada sıkışmış durumda.

BTC Fiyatı

Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin'in fiyatı son 24 saat dikkate alındığında %1.25’lik bir düşüş yaşadı ve 19.000 doların altına geriledi. Geçtiğimiz ay boyunca ise kripto %1 değer kaybetti. Kritik bir nokta olan aylık kapanış yaklaşırken Bitcoin'in tekrar 20.000 dolar seviyesine dönüp dönemeyeceği ise yatırımcılar tarafından takip edilen önemli unsurlardan birisi olmaya devam edecek.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article